Ελλάδα

Πάσχα 2021: Ποιες ημέρες θα είναι κλειστά τα καταστήματα – Το ωράριο λειτουργίας (vid)

  • newsroom


Tι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Οι πολίτες για τη μετάβασή τους υποχρεούνται να στείλουν μήνυμα SMS στο 13032

Με εορταστικό ωράριο συνεχίζουν να λειτουργούν τα καταστήματα, τα οποία λειτουργούν με τη μέθοδο του click inside και click away. Το καταναλωτικό κοινό θα μπορεί να κάνει τις αγορές του μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο σε καταστήματα, σούπερ μάρκετ, εμπορικά κέντρα κ.τ.λ.

Οι πολίτες για τη μετάβασή τους σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα υποχρεούνται να στείλουν μήνυμα SMS στο 13032 με χρονικο περιθώριο τριών ωρών, ή να συμπληρώσουν έντυπο – βεβαίωσης κίνησης ή χειρόγραφη βεβαίωση καθώς και το αποδεικτικό καθορισμού του ραντεβού από την επιχείρηση.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, ενώ την Κυριακή του Πάσχα, τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου και την Τρίτη 4 Μαΐου (λόγω μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς) τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Σημειώνεται ότι από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, επανέρχεται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Σε ισχύ βρίσκεται το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα που έχει προτείνει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου.

Αναλυτικά, το ωράριο των καταστημάτων τη Μεγάλη Εβδομάδα:

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των μαγαζιών για το Πάσχα, από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου, διαμορφώνεται ως εξής:

  • Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου: 09:00 – 20:30
  • Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου: 09:00 – 20:30
  • Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου: 13:00 – 19:00
  • Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου: 09:00 – 15:00

Διαβάστε ακόμη:

Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Τα επόμενα βήματα – Πότε θα έρθουν τα πρώτα χρήματα στην Ελλάδα

S&P: Αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα των ελληνικών τραπεζών

Eurobank: Σημαντική υπερκάλυψη για το 6ετές ομόλογο – Στο 2% το κουπόνι

Απόρρητο Απόρρητο