Με την άνοιξη να έχει ήδη μπει για τα καλά, το σχολικό πρόγραμμα φτάνει σε ένα από τα πιο αναμενόμενα διαλείμματα της χρονιάς. Οι μαθητές και οι οικογένειές τους ετοιμάζονται για μια περίοδο ξεκούρασης, αφήνοντας προσωρινά πίσω τη ρουτίνα της καθημερινής μελέτης και των μαθημάτων, πριν επιστρέψουν στην πιο απαιτητική φάση της σχολικής περιόδου.

Η διακοπή των μαθημάτων για το Πάσχα αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς στο ημερολόγιο κάθε χρονιάς, καθώς προσφέρει τον απαραίτητο χρόνο αποφόρτισης και επαναφόρτισης ενόψει των τελικών υποχρεώσεων.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων έκλεισαν τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2026 και αναμένεται να ανοίξουν τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2026, αμέσως μετά την Κυριακή του Θωμά, η οποία φέτος πέφτει στις 19 Απριλίου.

Η επιστροφή αυτή σηματοδοτεί και την είσοδο στην τελική ευθεία της σχολικής χρονιάς, με αυξημένες απαιτήσεις, επαναλήψεις και σταδιακή προετοιμασία για τις εξετάσεις, ιδιαίτερα για τις μεγαλύτερες τάξεις.

Διαβάστε ακόμη

Στενά του Ορμούζ: Ναυτικός αποκλεισμός και διπλωματικό θρίλερ πριν λήξει η εκεχειρία – Βανς: «Η μπάλα είναι στο γήπεδο των Ιρανών»

Ο τουρισμός «χτίζει» τη νέα πιάτσα στα καταστήματα πολυτελείας στο κέντρο της Αθήνας

Επιστροφή με αυξήσεις μισθών μετά το Πάσχα στο Δημόσιο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα