Δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού για εξαπάτηση ηλικιωμένης γυναίκας, που έγινε πριν από 9 ημέρες σε περιοχή της Πιερίας, σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το protothema.gr, το απόγευμα της 10ης Απριλίου συνεργός του τηλεφώνησε στη γυναίκα και ισχυρίστηκε ότι φιλικό της πρόσωπο έχει τραυματιστεί και ζήτησε χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα για να γίνει περισσότερο πιστευτός, γυναίκα συνεργός του παρίστανε στο τηλέφωνο το φιλικό πρόσωπο της ηλικιωμένης. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 4.990 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο προαναφερόμενος άνδρας.

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο άνδρας και στην κατοχή του βρέθηκε ολόκληρο το χρηματικό ποσό που απέσπασε, και το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των άγνωστων συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Διαβάστε ακόμη

«Πόλεμο» νομισμάτων πυροδοτεί η απόκλιση μεταξύ Fed και ΕΚΤ στα επιτόκια – Η πρόβλεψη για parity δολαρίου με το ευρώ

Bloomberg: Η Γερμανία εξετάζει την αγορά επιπλέον συστημάτων Patriot αξίας €1,2 δισ. (tweet + vid)

Η κλιματική αλλαγή θα μας κάνει φτωχότερους

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ