Να ξεκινήσει κάποιος από το μηδέν μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, ειδικά όταν οι πόροι είναι σπάνιοι. Ωστόσο, με τη σωστή προσέγγιση και νοοτροπία, είναι δυνατό να οικοδομήσουμε μια ακμάζουσα επιχείρηση από την αρχή.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τρεις θεμελιώδεις αρχές πριν επιχειρήσετε να ξεκινήσετε μια τέτοια προσπάθεια.

1. Δημόσια κατασκευή

Η ιδέα της οικοδόμησης μιας επιχείρησης στα μάτια του κοινού γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής μεταξύ των επιχειρηματιών για καλό λόγο. Αυτή η προσέγγιση περιλαμβάνει την κοινή χρήση της διαδικασίας οικοδόμησης της επιχείρησής σας, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζετε, των επιτυχιών που επιτεύχθηκαν και των διδαγμάτων που αντλήθηκαν στην πορεία.

Η διαφάνεια και η ειλικρίνεια δημιουργούν μια πορεία που οι άνθρωποι μπορούν να ακολουθήσουν, να συσχετιστούν και να υποστηρίξουν. Καθώς τεκμηριώνετε και μοιράζεστε την πρόοδό σας, αρχίζετε φυσικά να δημιουργείτε ένα κοινό που όχι μόνο ακολουθεί την πορεία της επιχείρησης σας αλλά αρχίζει επίσης να εμπιστεύεται και να εκτιμά την αξία που παρέχετε.

2. Καταχωρίστε πρώτα την τιμή

Η αρχή της παροχής αξίας εκ των προτέρων, χωρίς την άμεση προσδοκία αποδόσεων, είναι μια ισχυρή στρατηγική στο σύγχρονο επιχειρηματικό τοπίο. Αυτή η νοοτροπία μετατοπίζει την εστίαση από τις γρήγορες πωλήσεις στη δημιουργία γνήσιων σχέσεων με το κοινό σας. Δίνοντας προτεραιότητα στην προσθήκη αξίας στη ζωή του κοινού σας, καθιερώνεστε ως μια αξιόπιστη και αξιόπιστη πηγή πληροφοριών, προϊόντων ή υπηρεσιών.

3. Στοχεύστε μια αγορά που σας ενδιαφέρει

Η επιλογή μιας αγοράς πριν ξεκινήσετε την επιχείρησή σας από το μηδέν που έχει προσωπική απήχηση σε εσάς είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του κινήτρου και της δημιουργικότητας σε βάθος χρόνου. Όταν έχετε γνήσιο ενδιαφέρον και πάθος για το κοινό-στόχο σας, η δουλειά που κάνετε είναι πιο ουσιαστική και λιγότερο σαν αγγαρεία.

Επιπλέον, η εργασία σε μια αγορά με την οποία είστε παθιασμένοι σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε τις μοναδικές γνώσεις και εμπειρίες σας, δίνοντάς σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Διαβάστε ακόμη

3+1 στοιχήματα τον Μάρτιο για την ελληνική οικονομία

Φουρλής: Έρχονται τα νέα ΙΚΕΑ – Το project στο Ελ. Βενιζέλος και το deal με τους Σουηδούς

ΤΧΣ: Στα €4 η τελική τιμή προσφοράς των μετοχών της Πειραιώς

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ