Ελλάδα

Σχολεία: Στο 0,23% τα θετικά δείγματα σε εκπαιδευτικούς

  • newsroom


Το 0,2% των συνολικών σχολικών τμημάτων και το 0,5% των σχολικών μονάδων είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Στοιχεία από τους υγειονομικούς ελέγχους που γίνονται σε σχολικές μονάδες έδωσε η Νίκη Κεραμέως στη Βουλή τονίζοντας πως η επιτροπή λοιμωξιολόγων ήταν αυτή που ενέκρινε την επαναλειτουργία των Λυκείων.

Η υπουργός Παιδείας παρεμβαίνοντας στην συζήτηση της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου για το νομοσχέδιο που εισάγει νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και διατάξεις για την πανεπιστημιακή ασφάλεια, είπε ότι ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν test σε καθηγητές και μαθητές σε καθημερινή βάση. Από τα δείγματα στην κοινότητα των εκπαιδευτικών βρέθηκαν θετικά τα 0,23% ενώ πρόσθεσε πως έχει κλείσει μόλις το 0,2% των συνολικών σχολικών τμημάτων και το 0,5% των σχολικών μονάδων.

«Όπως ξέρετε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων ενέκρινε την επαναλειτουργία των σχολείων πλην των Λυκείων με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Αυτή ήταν η συλλογική απόφαση της επιτροπής. Πηγαίνουμε βήμα – βήμα σύμφωνα με τα δεδομένα. Οι ειδικοί εξετάζουν καθημερινά τα δεδομένα» είπε μεταξύ άλλων η κυρία Κεραμέως.
Νωρίτερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής με την συμμετοχή μελών της επιτροπής λοιμωξιολόγων προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στην σχολική κοινότητα.

Διαβάστε περισσότερα: protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

Στάση πληρωμών λόγω… έλλειψης ΙΒΑΝ

Μυτιληναίος: Ανεκτέλεστο υπόλοιπο €1,5 δισ. σε κατασκευές και έργα ΑΠΕ

Κατώτατος μισθός: Σε 3 ταχύτητες η ΕΕ – Πού βρίσκεται η Ελλάδα (χάρτες)

Απόρρητο Απόρρητο