Ανοιχτά με προαιρετική λειτουργία θα είναι σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα αύριο, Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, το ωράριο της λειτουργίας των επιχειρήσεων που θα μείνουν ανοιχτές τη συγκεκριμένη Κυριακή, θα είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 19:00 ή τις 20:00 το βράδυ.Οι μετακινήσεις για αγορές γίνονται με την αποστολή του κωδικού 2 με SMS στο 13033 ή με τη συμπλήρωση εγγράφου. Υπενθυμίζεται ότι, οι καταναλωτές έχουν δύο ώρες για να κάνουν τα ψώνια τους.

Ποιοι είναι οι γενικοί κανόνες λειτουργίας

  • Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.
  • Για τα καταστήματα τροφίμων υπάρχει η υποχρέωση να έχουν κάνει ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.
  • Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033, ενώ ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής: Ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.
  • Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
  • Προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Το μοντέλο hive – down, ο Νόμος Χαρδούβελη και η Εθνική Τράπεζα

Tο πακέτο στήριξης που σχεδιάζει η κυβέρνηση για όσες επιχειρήσεις παραμείνουν κλειστές

Εκκρεμείς συντάξεις: Πώς θα αποδοθούν 300.000 μέσα στο 2021