Πάνω από 25,6 εκατομμύρια ευρώ σε 4.470 νοικοκυριά καταβλήθηκαν ήδη, σύμφωνα με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο κατά τη σημερινή (15/9) ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, λέγοντας ότι καταβλήθηκαν σε όσους προέκυψαν από τη διαδικασία διασταυρώσεων.

Η ΑΑΔΕ από χθες έχει ενεργοποιήσει ειδικά γραφεία εξυπηρέτησης των πολιτών. Η διαδικασία των διασταυρώσεων προχωρά, τόνισε ο ίδιος.

Aπό την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη αναφέρθηκε στην επίσκεψή της στα χωριά της Καρδίτσας, που επισκέφθηκε για να δώσει προστατευτικό εξοπλισμό στους πολίτες. Τις επόμενες ημέρες θα γίνου ενέργειες για τα λιμνάζοντα ύδατα. Καθήκον μας είναι και να στεκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας. Δεν θα φύγω αν δεν βεβαιωθώ ότι οι άνθρωποι είναι υγιείς και ασφαλείς.

«Γνώρισα ένα εξαιρετικό παλικάρι, που σκόπευε να παντρευτεί την Κυριακή. Είμαστε δίπλα τους. Μπορεί να έχει ανατραπεί η ζωή τους, αλλά είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να σταθούμε. Το υπουργείο Υγείας είναι υπουργείο φροντίδας. Και καθήκον μου είναι να φροντίζουμε τους πολίτες, ανέφερε.

«Μπορεί να γίνομαι έντονη κάποιες φορές, αλλά είναι από την αγωνία. Η μεγάλη μας αγωνία είναι να μην έχουμε κρούσματα. Γι’ αυτο οι πολίτες θα πρέπει να πηγαίνουν στις υπηρεσίες υγείας, εάν εμφανίσουν συμπτώματα, είπε.

Το τελευταίο 24ωρο 1.429 συμπολίτες πήγαν σε δομές Υγείας. Διαγνώστηκαν 51 με γαστρεντερίτιδα και 62 με λοιμώξεις του νέων λοιμώξεων του αναπνευστικού. Συνολικά έχουν διαγνωστεί 181 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 187 λοιμώξεις αναπνευστικού. Έχουμε 3 νέες νοσηλείες και 12 που νοσηλεύονται για γαστρεντερίτιδα, 7 νέες νοσηλείες και 15 συνολικά για λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Παράλληλα, υπάρχουν δύο ύποπτα περιστατικά στη Λάρισα από λεπτοσπείρωση. Η κυρία Αγαπηδάκη συνέχισε ότι για την ασφάλεια του νερού, έχουν πραγματοποιηθεί 170 δειγματοληψίες και ισχύουν οι προηγούμενες ανακοινώσεις, ενώ για την πόλη του Βόλου αναμένονται οι μικροβιολογικές αναλύσεις μέχρι αύριο το μεσημέρι. Στον Δήμο Τεμπών το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Ανοιχτή η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών Θεσσαλονίκης για οχήματα μέχρι 3,5 τόνους

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός είπε ότι από σήμερα στις 17:00 αποδίδεται στην κυκλοφορία η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, μόνο η αριστερή λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις, για οχήματα μέχρι 3,5 τόνους

Για οχήματα άνω των 3,5 τόνων, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Η κυκλοφορία στο τρίγωνο Λάρισα – Καρδίτσας – Τρικάλων είναι ανοιχτή. Έχουν υπάρξει πάνω από 12.100 κλήσεις και η πυροσβεστική έχει διασώσει πάνω από 4.500 συμπολίτες μας. «Η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία προβαίνουν στην απάντληση υδάτων, ενώ μεταφέορυν τρόφιμα, νερό και φάρμακα σε πληγέντες. Είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό των συμπολιτών μας μέχρι το τέλος των επιχειρήσεων», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη 

Ποιο σούπερ μάρκετ «καρφώνει» τις εταιρείες που μειώνουν ποσότητες και δεν ρίχνουν τιμές

Σε σημείο «μηδέν» ο τουρισμός στη Θεσσαλία- Στήριξη επιχειρήσεων ζητεί ο κλάδος

H «τέλεια καταιγίδα» στα commodities: Σε υψηλό έτους το brent – Ανοιχτός ο δρόμος για τα $100 (γράφημα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ