Ελλάδα

Βlack Friday: Τι προτίμησαν οι κατανωλωτές – Ποιοι οι κερδισμένοι

  • newsroom


Η Μαύρη Παρασκευή δημιούργησε κίνηση και τζίρους, αλλά όχι για όλους

Η διαφορετική φετινή «Μαύρη Παρασκευή» με τις γνώριμες ιδιαιτερότητες που είχε, δεν έφτασε σε καμία περίπτωση στα επίπεδα τζίρου των περασμένων χρόνων. Παρόλα αυτά -έστω και σε χαμηλότερα επίπεδα- η αγορά κινήθηκε στο αυτοκίνητο όσο στα ηλεκτρονικά είδη.

Σ’ ότι αφορά το αυτοκίνητο, στις εταιρείες που κινήθηκαν σε Black Friday ρυθμούς η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, σε σύγκριση με τις προηγούμενες «lockdown» ημέρες.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Peugeot που και φέτος έπαιξε δυνατά τη συγκεκριμένη ενέργεια πούλησε σε ιδιώτες σχεδόν όλα τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα που είχε βγάλει σε «Black Friday» προσφορές, με τη ζήτηση να είναι κατά πολύ μεγαλύτερη για τα γαλλικά αυτοκίνητα του Λιονταριού, κάτι που θα φανεί και στις πωλήσεις της εταιρείας μέχρι το τέλος του μήνα.

Πολύ καλά πήγε και οι Renault και Nissan που επίσης κινήθηκαν σε Black Friday ρυθμούς, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και άλλες εταιρείες την Παρασκευή, που μπορεί να μη χρησιμοποίησαν τη συγκεκριμένη εμπορική ενέργεια, όμως η… αύρα της ημέρας έφερε διελεύσεις και πωλήσεις στις εκθέσεις τους.  Εκτός των προαναφερθέντων καλά πήγαν και οι Volkswagen, Skoda, Jeep, Citroen.

Στα υπόλοιπα προϊόντα, με τις on line παραγγελίες (οι εκθέσεις αυτοκινήτου είναι ανοικτές) απόλυτοι νικητές αναδείχτηκαν οι πιτζάμες (!), οι φόρμες γυμναστικής, τα όργανα γυμναστικής, οι μικροσυσκευές κουζίνας -όπως μηχανές παρασκευής ποπκορν κλπ.-, οι ρομποτικές σκούπες, τα είδη δικτύωσης σπιτιού (router κλπ) και άλλα σχετικά. Χαμένοι, σε σχέση με τις προηγούμενες Black Friday, ήταν οι υπολογιστές, τα κινητά, οι τηλεοράσεις οι ταμπλέτες και γενικότερα οι πιο ακριβές συσκευές.

Γενικά οι on line παραγγελίες την «Μαύρη Παρασκευή ξεπέρασαν τις 500.000, όταν ο μέσος όρος των lockdown ημερών είναι στις 330.000, με τον τζίρο όμως να είναι αρκετά χαμηλότερος από τον αναμενόμενο.

Πηγή: newsauto.gr

Διαβάστε περισσότερα

Μόσιαλος: Τι είναι και πώς λειτουργούν τα εμβόλια mRNA για τον κορωνοϊό

Βρετανία: «Φωνές» των καταστημάτων να μην καταργηθεί η απαλλαγή του ΦΠΑ για τους τουρίστες

Δόση Νοεμβρίου: Ποιες οφειλές προς το δημόσιο πληρώνονται και ποιες αναστέλλονται