Ενέργεια & Περιβάλλον

ΑΔΜΗΕ: Μέσω της νέας διασύνδεσης η μεταφορά ενέργειας στην Κρήτη 

  • newsroom


Τι απαντά ο ΑΔΜΗΕ στο αίτημα του ΔΕΔΔΗΕ για παροχή ενέργειας από το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας προς το Σύστημα της Κρήτης

Την ετοιμότητά του να διακινήσει ηλεκτρική ενέργεια στην Κρήτη και μέσω της νέας διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ.

Ο Οργανισμός απαντώντας σε αίτημα του ΔΕΔΔΗΕ για παροχή ενέργειας από το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας προς το Σύστημα της Κρήτης αναφέρει ότι αυτό θα είναι δυνατό εντός του επόμενου 24ώρου.

Συγκεκριμένα αναφέρει στην ανακοίνωση: Σε συνέχεια επίσημου αιτήματος που υπέβαλε ο ΔΕΔΔΗΕ στον ΑΔΜΗΕ σήμερα, 2 Ιουλίου 2021, για παροχή ενέργειας από το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας προς το Σύστημα της Κρήτης λόγω μείωσης του διαθέσιμου ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού στο νησί, ο ΑΔΜΗΕ ενημερώνει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεννόηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, προκειμένου να διακινηθεί ηλεκτρική ενέργεια μέσω της νέας διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου.

Εκτιμάται ότι αυτό θα είναι δυνατό εντός του επόμενου 24ώρου, μετά από συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων που θα επιτρέψει τη διαλειτουργικότητα των δύο συστημάτων με τον πλέον ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο.

Διαβάστε ακόμα:

Στην αγορά crypto και ο βασιλιάς των σπορ – Ποια ομάδα θα πληρώνει τους παίκτες της σε bitcoin

Ο Αναγνωστόπουλος, ο κλέφτης Πικάσο και η αυστηροποίηση των ποινών