Τον ορισμό του κ. Παντελή Κάπρου, Καθηγητή Ενεργειακής Οικονομίας και Επιχειρησιακής Έρευνας στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ Αθηνών, ως ειδικού εμπειρογνώμονα σε θέματα ενεργειακής και οικονομικής πολιτικής όρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Κάπρος θα συμμετέχει και θα εκπροσωπήσει το ΥΠΕΝ, στην διοργάνωση της DG Energy αύριο Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, για την διεξαγωγή τεχνικού σεμιναρίου με τα κράτη – μέλη σχετικά με τα διάφορα μοντέλα ανώτατων τιμών για το φυσικό αέριο.

Ο κ. Κάπρος, ο οποίος είναι σύμβουλος της κυβέρνησης, διαθέτει διεθνή πείρα στον τομέα της Ενεργειακής και Οικονομικής Πολιτικής και είναι κάτοχος τριών  Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων στα Οικονομικά, την Πληροφορική και την Επιχειρησιακή Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Dauphine και τη Σχολή Οικονομικής Διοίκησης και Στατιστικής του Παρισιού.

Επιπλέον ο γνωστός ακαδημαϊκός κατέχει Διδακτορικό στη Μαθηματική Οικονομική από το Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie (Παρίσι), δημιουργό και εφαρμοστή μεγάλης κλίμακας μαθηματικών μοντέλων για τις Ενεργειακές Αγορές, το Περιβάλλον και τη Γενική Οικονομική Ισορροπία και έχει εικοσαετή επαγγελματική εμπειρία ως σύμβουλος επιχειρήσεων και κυβερνήσεων στον τομέα της Ενεργειακής και Οικονομικής πολιτικής.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτοκίνητα: Χάος στην αγορά – Τι προκαλεί αναμονή μηνών και ανεβάζει τις τιμές στα ύψη (vid)

Νίκος Καραμούζης στο newmoney: Στα τρόφιμα το επόμενο «χτύπημα»

Φινλανδία: «Μαχαίρι» στις τουριστικές βίζες για τους Ρώσους