Η αυξανόμενη ζήτηση εν μέσω έντονης ζέστης και η ώθηση προς την ηλεκτροδότηση ξεπερνούν τη χωρητικότητα του δικτύου έχουν δημιουργήσει κινδύνους για διακοπές ρεύματος έως το 2025 στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Σε περιόδους αιχμής αυτό το καλοκαίρι, η πόλη χρειάζεται περίπου 8.800 μεγαβάτ, αλλά μέχρι το καλοκαίρι του 2025 αυτός ο αριθμός θα μειωθεί δραστικά σύμφωνα με έκθεση από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Συστήματος της Νέας Υόρκης (NYISO). Οι ελλείψεις θα επιδεινωθούν εάν οι θερμοκρασίες υπερβούν τους 36 βαθμούς Κελσίου αναφέρει η έκθεση.

Η εκτίμηση του Διαχειριστή έρχεται μετά την «απομάκρυνση» 1.027 μεγαβάτ από μονάδες αιχμής που κινούνται με ορυκτά καύσιμα, οι οποίες παρέχουν ενέργεια σε περιόδους υψηλής ζήτησης, που αφαιρέθηκαν από το δίκτυο φέτος για να συμμορφωθούν με τον νόμο κατά της ρύπανσης του 2019. Περισσότερες μονάδες αιχμής έχουν προγραμματιστεί να τεθούν εκτός σύνδεσης μέχρι τα μέσα του 2025, μια κίνηση που θα αφήσει το δίκτυο χωρίς αρκετή ισχύ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η ζήτηση αυξάνεται καθώς οι άνθρωποι ενεργοποιούν τα κλιματιστικά.

Χωρίς πρόσθετες λύσεις παραγωγής ενέργειας, ενεργειακής απόδοσης ή αποθήκευσης, οι ελλείψεις σημαίνουν ότι η πόλη αντιμετωπίζει τον κίνδυνο διακοπής ρεύματος σε δύο χρόνια, δήλωσε ο εκπρόσωπος του NYISO, Kevin Lanahan.

Η πίεση στο δίκτυο θα μπορούσε να μειωθεί με την σύνδεση του αγωγού Champlain Hudson Power Express, ο οποίος αναμένεται να αρχίσει να μεταφέρει ενέργεια από τον Καναδά στη Νέα Υόρκη την άνοιξη του 2026. Μέχρι τότε, ο NYISO συνεργάζεται με εταιρείες κοινής ωφελείας και προγραμματιστές για να καλύψει το κενό, είπε ο Lanahan.

Διαβάστε ακόμη

AΠΕ: Γεγονός το πρώτο ενεργειακό deal μετά τις εκλογές – Στην Macquarie το 50% των μετοχών της Enel Green Power Hellas

Αλλαγές στα δρομολόγια λεωφορείων – Ποιες γραμμές ενισχύονται

Καύσωνας: Οδηγίες για τα μέτρα προστασίας από το υπ. Υγείας – Η εγκύκλιος

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ