Ένα νέο concept πρατηρίων που θα δίνει το στίγμα της νέας εποχής καυσίμων έχει στα σκαριά η Helleniq Energy.

Όπως εξηγούσαν πρόσφατα στελέχη του διυλιστηριακού ομίλου, ο σχεδιασμός προβλέπει την δημιουργία 1 έως 2 πρατηρίων καυσίμων χωρίς βενζίνη, τα οποία θα τροφοδοτούν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα με ενέργεια και όσα αυτά φορτίζουν θα δίνεται στους κατόχους τους η δυνατότητα να πιουν τον καφέ τους ή να φάνε κάποιο σνακ. Το σχέδιο μελετάται με στόχο να παρουσιαστεί μέσα στο 2024 και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι εντός του αστικού ιστού, συνδυάζοντας και άλλες εμπορικές δραστηριότητες.

Η Helleniq Energy δίνει μεγάλο βάρος στην ηλεκτροκίνηση όχι μόνο στους φορτιστές αλλά και στις υπηρεσίες, παρότι η διοίκηση έχει υποστηρίξει ότι αργεί η πλήρης ανάπτυξη του τομέα και ότι οι υδρογονάνθρακες έχουν ακόμη μέλλον στην κατανάλωση των καυσίμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίκτυο φόρτισης της ElpeFuture, που είναι η θυγατρική του ομίλου στην ηλεκτροκίνηση, επεκτείνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε όλη την Ελλάδα, με στόχο μερίδιο αγοράς άνω του 30% μέσα στην πενταετία, στο πλαίσιο της στρατηγικής μετασχηματισμού της εταιρείας και της επέκτασης στον τομέα των εναλλακτικών καυσίμων.

Η ElpeFuture έχει εισέλθει δυναμικά τα τελευταία χρόνια στην αγορά της ηλεκτροκίνησης με ένα πανελλαδικό δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και υπηρεσιών. Τέλος του 2022 η εταιρεία διέθετε 56 σταθμούς φόρτισης ενώ σήμερα ξεπερνά τους 100.

Η ανάπτυξη συμπεριλαμβάνει την εγκατάσταση φορτιστών ταχείας φόρτισης (DC) σε επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ-ΒΡ ανά την επικράτεια, με στόχο την πλήρη κάλυψη των βασικών οδικών αρτηριών και σημείων στρατηγικού ενδιαφέροντος

Παράλληλα, εγκαθίσταται σημαντικός αριθμός φορτιστών AC σε εταιρικούς χώρους στάθμευσης, καθώς και σε δημοφιλείς προορισμούς (εμπορικά κέντρα, parking, supermarkets, κ.λπ.) και σε δημόσια προσβάσιμα σημεία.

Διαβάστε ακόμη 

«Δια νόμου» ελάχιστος φόρος 15% σε πολυεθνικές και μεγάλους ομίλους 

Το μισό 2023 δουλεύαμε για να πληρώσουμε φόρους και εισφορές

Τρίτη και… φαρμακερή για το συγκρότημα «Calypso Club» στην Αρκίτσα (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ