Πρόσβαση σε χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας αποκτούν οι καταναλωτές για τον Φεβρουάριο καθώς η πτωτική τιμή της χονδρεμπορικής αγοράς και η ένταση του ανταγωνισμού στην προμήθεια άνοιξαν παράθυρο για ακόμη πιο φθηνά τιμολόγια ρεύματος.

Η ΔΕΗ διατηρεί την έκπτωση του 20% στο ειδικό τιμολόγιο του Φεβρουαρίου, διαμορφώνοντας την τιμή της κιλοβατώρας στα 12,8 λεπτά (από 16 λεπτά τον Γενάρη) παρουσιάζοντας μείωση 6%.

Δείτε εδώ όλα τα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας

Η χρέωση αφορά το Γ1 Οικιακό Τιμολόγιο και τις πρώτες 500 κιλοβατώρες με 5 ευρώ πάγιο.  Για μεγαλύτερη κατανάλωση το κόστος ανεβαίνει στα 13,76 λεπτά, από 17,2 λεπτά και στο νυχτερινό ρεύμα διαμορφώνεται στα 10,3 λεπτά (από 12,9 χωρίς την έκπτωση).

Σε κοντινά επίπεδα κινήθηκε και η Φυσικό Αέριο, της οποίας το πράσινο τιμολόγιο του Φεβρουαρίου ανέρχεται σε 12,6 λεπτά (από 14,2%) μειωμένο κατά 11%.

Ένα διαφορετικό τρόπο τιμολόγησης που χρεώνει τις 100 πρώτες κιλοβατώρες με 11 λεπτά ανακοίνωσε χθες βράδυ η Elpedison. Από τις 101 κιλοβατώρες και μετά η χρέωση αυξάνεται σε 14,6 λεπτά με πάγιο 5 ευρώ.

Αντίστοιχα, το πράσινο τιμολόγιο της ΗΡΩΝ για το Φεβρουάριο είναι στα 13,9 λεπτά η κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας, ενώ χωρίς την έκπτωση συνέπειας η τιμή είναι 16% ακριβότερη.

Το ειδικό τιμολόγιο της Protergia διαμορφώθηκε στα 14 λεπτά η κιλοβατώρα με την έκπτωση συνέπειας και 22 λεπτά χωρίς την έκπτωση συνέπειας.
Η Eλίν συνεχίζει να πιέζει προς τα κάτω τις τιμές με 11,79 λεπτά την κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας, δίνοντας  την χαμηλότερη τιμή στην αγορά.

Από την πλευρά της,  η NRG προσφέρει το πράσινο με 12,45 λεπτά ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας (από 14,1 λεπτά τον Ιανουάριο), καταγράφοντας μείωση 12%.

Το πράσινο τιμολόγιο της Volton είναι  στα 12,48 λεπτά η κιλοβατώρα, με έκπτωση συνέπειας, από 14,42 λεπτά που ήταν τον Ιανουάριο. Τέλος, η Volterra διαθέτει το πράσινο τιμολόγιο στην τιμή των 13,5 λεπτών (από 14,4 τον Ιανουάριο).

Διαβάστε ακόμη

Δυναμικό ξεκίνημα το 2024 με νέα deals στον ελληνικό τουρισμό – Ποια είναι (pics)

Αναζητώντας ταλέντα: Οι περιοχές της Ελλάδας που «στεγνώνουν» από εργαζόμενους (χάρτης)

Τα 5 πολυτελή θέρετρα που εγκαινιάζονται στην Ελλάδα φέτος – Πού βρίσκονται

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ