Ιδιαίτερα υπερκινητικοί αποδείχτηκαν οι Έλληνες καταναλωτές πέρσι αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας το 8% της αγοράς μετακινήθηκε σε άλλους παρόχους, ανεβάζοντας τον αριθμό όσων επέλεξαν διαφορετικό προμηθευτή σε 530.064.

Η σκιά της πανδημίας έπεσε βαριά τόσο στα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις της χαμηλής τάσης όσο και στους μεγάλους καταναλωτές της μέσης και της υψηλής τάσης που επλήγησαν από το παρατεταμένο lockdown.

Με βάση την έκθεση Πεπραγμένων της ΡΑΕ, πέρσι οι κατοικίες κατανάλωσαν 1% περισσότερο ρεύμα, ενώ, αντίθετα, η μείωση στους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες χαμηλής και μέσης τάσης έφτασε στο 7%, των υπόλοιπων πελατών της χαμηλής και μέσης τάσης στο 3% και των πελατών υψηλής τάσης στο 8%.

Συνολικά μέχρι τα τέλη του 2020, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο πελάτες εξυπηρετούνταν από εναλλακτικό προμηθευτή Ενέργειας. Με βάση την κατανομή μεριδίων, η ΔΕΗ και κατά το 2020 παρέμεινε ο κυρίαρχος παίκτης στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, με μερίδιο αγοράς στο 77,8% και 63,2% της συνολικής κατανάλωσης.

Η Protergia διατήρησε την πρωτιά με 3,61%, η Elpedison με 3,44% και η Ήρων με 2,90%. Ακολουθούν NRG του ομίλου Βαρδινογιάννη με μερίδιο 3,55% και η Watt&Volt με 3,03%.

Με βάση τον όγκο της κατανάλωσης, την πρώτη θέση έχει η Protergia με 8%, ακολουθεί η Ήρων με 6,93% και η Elpedison με 5,33%.

Διαβάστε ακόμη:

Επιδότηση ΕΣΠΑ έως €100.000 για την επανεκκίνηση επιχειρήσεων εστίασης

«Στο συρτάρι» η απόφαση για Πάσχα στο χωριό – Χαλάρωση των μέτρων μετά τις γιορτές

Κλιματική στρατηγική 2050: Ενέργεια οικολογική, βιώσιμη, ασφαλής και πάνω από όλα κοινωνικά δίκαιη