Σε δύο χρόνια περίπου από σήμερα, το 2026, θα είναι έτοιμο το νέο project των Electra Hotels & Resorts στη Θεσσαλονίκη, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία του ομίλου στη συμπρωτεύουσα όπου ήδη έχει ισχυρό αποτύπωμα εδώ και δεκαετίες.

Οι εργασίες για τη νέα επένδυση που υπολογίζεται στα πέριξ των 30 εκατ. ευρώ έχουν πλέον ξεκινήσει μετά και τις τελευταίες αδειοδοτήσεις που έλαβε η εταιρεία για την αξιοποίηση του ακινήτου στη συμβολή των οδών Τσιμισκή, Εθνικής Αμύνης και Δαγκλή.

Το νέο project της Θεσσαλονίκης αφορά την κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων και δυναμικότητας 165 δωματίων σε ακίνητο της Εκκλησίας της Ελλάδος που έχει μισθωθεί για τον σκοπό μέσα από σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Το ακίνητο είναι 1.400 τ.μ. σε κεντρικό σημείο της πόλης, για την οποία ο κ. Γιάννης Ρέτσος, διευθύνων σύμβουλος των Electra Hotels & Resorts και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι έχει σημαντικές, περαιτέρω προοπτικές ως προορισμός, με δεδομένη και την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών σε όλα τα επίπεδα, τόσο στο αεροδρόμιο υπό τη διαχείριση της Fraport Greece με νέες, απευθείας αεροπορικές συνδέσεις στο δίκτυο εξωτερικού, όσο και στο λιμάνι.

Το νέο ξενοδοχείο, δέκα ορόφων με υπόγειους χώρους στάθμευσης και φυτεμένο δώμα, θα είναι το έβδομο κατά σειρά για τον όμιλο ο οποίος έχει αυτή την στιγμή ισχυρή παρουσία στο κέντρο της Αθήνας, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και την Κεφαλονιά.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τώρα (φωτο επάνω) μετά από μία ιδιαίτερη απαιτητική αδειοδότηση, συμπεριλαμβανομένων και των αρμόδιων διευθύνσεων του υπουργείου Πολιτισμού, τη Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων, του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων, κ.ά., δεδομένου ότι υπάρχουν στο ευρύτερο περιβάλλον ακίνητα χαρακτηρισμένα από το ΥΠ.ΠΟ. ως νεότερα μνημεία: Συγκεκριμένα το ακίνητο βρίσκεται στο ευρύτερο περιβάλλον του Μεγάρου ΧΑΝΘ, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από το ΥΠ.ΠΟ. ως «ιστορικό διατηρητέο μνημείο» με τον περιβάλλοντα χώρο του, αλλά και των κτιρίων Α, Β και Γ του συγκροτήματος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη, τα οποία επίσης έχουν χαρακτηριστεί ως «ιστορικά διατηρητέα μνημεία».

Επιπλέον, το υπό ανέγερση ξενοδοχείο χωροθετείται στην περιοχή εκτός των ανατολικών τειχών της Θεσσαλονίκης όπου έχουν εντοπιστεί σε παλαιότερες ανασκαφές αρχαιότητες ελληνιστικών έως και νεότερων χρόνων.

Διαβάστε ακόμη

POS: Μετά την παράταση έρχονται και μειώσεις για μικροποσά

Η αεροπορική εταιρεία που παρέχει Apple Vision Pro στους επιβάτες

Το ιαπωνικό εργαστήριο που παράγει τις πιο θρυλικές κιθάρες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ