Επενδύσεις

Γεωργιάδης: Εντός Ιουλίου η έναρξη για τα κατασκευαστικά έργα στο Ελληνικό

  • newsroom


Την επόμενη Παρασκευή η εταιρεία Lamda καταβάλλει 300 εκατ. ευρώ και καταθέτει εγγυητική επιστολή ύψους 340 εκατ. ευρώ, είπε ο υπουργός στη Βουλή

Εντός του Ιουλίου εκτιμά ότι θα ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα στο Ελληνικό ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ότι έχει δρομολογηθεί η κατάθεση των χρημάτων από την εταιρεία Lamda.

«Την επόμενη Παρασκευή η εταιρεία Lamda καταβάλλει 300 εκατ. ευρώ και καταθέτει εγγυητική επιστολή ύψους 340 εκατ. ευρώ. Αυτά λοιπόν έγιναν επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και επί υπουργίας Αδώνη Γεωργιάδη, με τη σημαντική βοήθεια του κ. Νίκου Παπαθανάση», είπε αρχικά ο υπουργός στη Βουλή, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για την απλοποίηση αδειοδοτήσεων.

Επίσης, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ξεκινάει το έργο και μπαίνουν χρήματα στο δημόσιο ταμείο. Σταματήστε τη γκρίνια και τη μεμψιμοιρία. Αυτή η κυβέρνηση τα κατάφερε. Τα κατασκευαστικά έργα στο Ελληνικό μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα. Είναι θέμα της εταιρείας, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεκινήσουν τα έργα τον Ιούλιο».

Πέραν αυτού, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο έτη, για να επισημάνει ότι παρέλαβε τη χώρα στην 58η θέση της λίστας με τα κράτη που διαθέτουν φιλοεπιχειρηματικό περιβάλλον και πλέον βρίσκεται στην 46η.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε ότι άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η επένδυση στην Αφάντου της Ρόδου, καθώς κατατέθηκε η εγγυητική επιστολή.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: «Τρέχουν» 100άρι για να… τερματίσουν με μονοψήφιο δείκτη NPEs

Fourlis: Μπαίνει σε νέο κλάδο λιανικής και κλείνει projects 100 εκατ. ευρώ για την ΑΕΕΑΠ

Space Hellas: Με το βλέμμα στον διαγωνισμό των 515 εκατ. για τις νέες ταυτότητες