Σε μία περίοδο κατά την οποία η ελληνική οικονομία – μετά και την ανάκτηση του investment grade – παραμένει σε αναπτυξιακή τροχιά και η εγχώρια κεφαλαιαγορά βρίσκεται σε υψηλά 10ετίας, έχοντας μπροστά της δύο ορόσημα για την πορεία της, το ΙΡΟ για την εισαγωγή του «Ελ. Βενιζέλος» στη Λ. Αθηνών και τη διάθεση του ποσοστού που κατέχει το ΤΧΣ στην Τρ. Πειραιώς, το Greek Investment Forum που πραγματοποιείται στις 25/1 στην Ν. Υόρκη λαμβάνει χαρακτήρα επενδυτικού crash test για τη διατήρηση των δεσμών με την αμερικανική επενδυτική αγορά και την προσέλκυση νέων κεφαλαίων.

Τη σημασία του Greek Investment Forum που διοργανώνει η JP Morgan με την υποστήριξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών επισφραγίζει η παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού. Το εφετινό forum, ωστόσο, ξεχωρίζει λόγω της συζήτησης (fireside chat) που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη και του Τζέιμι Ντίμον, CEO του επενδυτικού κολοσσού. Με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει, η συνομιλία των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί την ερχόμενη Πέμπτη 25/1.

Θα προηγηθεί μια ώρα νωρίτερα το τραπεζικό πάνελ του forum, στο οποίο είναι προγραμματισμένο να μιλήσουν οι επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζα, Τρ. Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank και Attica Bank. Ακολούθως, στις 11 ώρα Ν. Υόρκης θα γίνει και το Infrastructure Panel, στο οποίο είναι προγραμματισμένο να συμμετάσχουν οι επικεφαλής των ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ και MYTILINEOS.

Οι εισηγμένες και οι εκπλήξεις

Από εκεί και πέρα, στο Greek Investment Forum που πραγματοποιείται στον ουρανοξύστη – έδρα της JPM στο midtown Μανχάτταν, θα υπάρχουν 24 συμμετοχές από εισηγμένες κι μη, ενώ ενδεικτικό της σημασίας του event είναι η παρουσία του ΤΑΙΠΕΔ (με την εισαγωγή του ΔΑΑ επί θύραις), του ΤΧΣ (εν όψει του placement της Πειραιώς) αλλά και του CVC Greece που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στη χώρα μας.

Αναλυτικά, τη συμμετοχή τους έχουν επιβεβαιώσει οι Aegean, Alpha Bank, EXAE, Attica Bank, Τρ. Κύπρου (συμμετείχε και στο roadshow στο Λονδίνο), ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Eurobank, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, HelleniQ Energy, Intralot, Lamda Development, Mytilineos, ETE, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τρ. Πειραιώς, ΔΕΗ, ΤΙΤΑΝ. Ιδιαίτερη σημαντική είναι και η παρουσία μη εισηγμένων ομίλων, όπως το Olympia Group της οικογένειας Γερμανού, η Grivalia Properties και η Peoplecert του Βύρωνα Νικολαϊδη.

Όσο για τα επενδυτικά κεφάλαια που θα δώσουν το παρών στη Ν. Υόρκη, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται ονόματα όπως οι Fidelity, Capital Group, BlackRock, Lazard κ.ά.

Διαβάστε ακόμη

Ο ΚΜ, τα «ομόφυλα» και οι δεσποτάδες, οι τρεις και ο ένας (Τούρκος) υπουργοί, ο σουπερμαρκετάς, ο παιχνιδάς και οι εφοπλιστές, τα ιμάτια του Κορασίδη

Πληροφορική: Τα νέα deals, οι προοπτικές του business software και τα έσοδα από το RRF (pic)

Κωτσόβολος: Μειωμένες κατά 4% οι πωλήσεις φέτος εν αναμονή της εξαγοράς – Τα επόμενα βήματα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ