Επαφές σε ΗΠΑ και Ευρώπη για το μεγάλο project στιςΓούρνες Ηρακλείουπραγματοποιεί η διοίκηση της REDS δηλώνοντας ότι σε ένα μήνα περίπου από σήμερα θα είναι να κάνει και τις πρώτες παρουσιάσεις για το έργο, το οποίο ανέλαβε μετά το διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ κι έχει χαρακτηριστεί και ως «μίνι Ελληνικό». Την ίδια στιγμή η εταιρεία «τρέχει» και το έτερο project στο πλαίσιο της παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου, επίσης μετά τη διαγωνιστική διαδικασία από το ΤΑΙΠΕΔ για την οποία πραγματοποιούνται συζητήσεις με ξένες αλυσίδες για το ξενοδοχειακό κομμάτι του έργου.

«Στην Κρήτη, είδαμε μία μεγάλη ευκαιρία σε αυτό το ακίνητο και γι’ αυτό το διεκδικήσαμε, έχοντας τελειώσει σε αυτή την φάση την πρώτη καταγραφή και περνώντας στη δεύτερη φάση, στο κομμάτι της αδειοδότησης», ανέφερε χθές απ΄το βήμα του 1ου International Business and Hospitality Conference ο κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος της θυγατρικής του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ προαναγγέλλοντας εξελίξεις σε σχέση με το project και το καζίνο που προβλέπεται έως το τέλος του καλοκαιριού. «Εμείς από την πλευρά μας δουλεύουμε με το business plan και πραγματοποιούμε επαφές σε Aμερική και Ευρώπη και σε ένα μήνα από σήμερα θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τις πρώτες παρουσιάσεις για το πώς βλέπουμε την επένδυση, που θα είναι κάτι πρωτόγνωρο και σίγουρα ένα πολύ μεγάλο project που περιλαμβάνει ξενοδοχειακό κομμάτι, εμπορικές χρήσεις και χρήσεις κατοικιών, κάποιες από τις οποίες θα μισθωθούν άλλες θα πουληθούν».

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι σε σχέση με τη Μαρίνα Αλίμου που έχει αναλάβει επίσης ο όμιλος, αλλά είναι μακροχρόνια παραχώρηση επομένως οι διαδικασίες είναι πιο χρονοβόρες, η αξιοποίηση του ακινήτου στις Γούρνες Ηρακλείου, σε μία επένδυση άνω των 200 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει πιο γρήγορα.

Όσον αφορά τώρα τη Μαρίνα Αλίμου, «η πρώτη φάση των εργασιών έχει ήδη ολοκληρωθεί ώστε λειτουργικά να μπορεί να δουλέψει σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε πριν», όπως ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος με την εταιρεία να έχει καταθέσει από το περασμένο καλοκαίρι το master plan και έκτοτε να βρίσκεται σε αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ώστε να προχωρήσει με το κυρίως κατασκευαστικό κομμάτι του έργου και τις οικοδομικές άδειες. Υπενθυμίζεται ότι τα κεφάλαια για την ανάπλαση τοποθετούνται στα πέριξ των 50 εκατ. ευρώ.

Στη β’ φάση περιλαμβάνονται και η δημιουργία δύο ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων με χαμηλά ισόγεια κτίσματα για τα οποία «έχουμε μιλήσει με ξένες αλυσίδες, εξετάζουμε και προτάσεις με μία σημαντική πρόταση ΗΠΑ που θέλει και τους δύο χώρους και βρισκόμαστε σε στάδιο διερεύνησης συγκεκριμένου Mνημονίου Συναντίληψης (Μemorandum of Understanding) μαζί τους, χωρίς πάντως να έχουμε οριστικοποιήσει οτιδήποτε μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ». Σύμφωνα με το σχεδιασμό, στη μαρίνα Αλίμου θα κατασκευαστούν μεταξύ άλλων ζώνη καταστημάτων και εστιατορίων, ξενοδοχείο, προβλήτα, πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, πύργος διοίκησης και ελέγχου της μαρίνας, πάρκινγκ 850-1.000 θέσεων.

O κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι η REDS διατηρεί ενδιαφέρον γενικότερα και συνολικά για τον κλάδο των ακινήτων: «Μετά από αρκετά χρόνια όπου η εταιρεία δεν ήταν τόσο ενεργή μπαίνουμε σε διαδικασία διεκδίκησης και για άλλα ακίνητα με έμφαση και στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας. Είναι σίγουρο ότι ό,τι έργο υπάρχει, μας ενδιαφέρει και ανάλογα, αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, θα μπούμε στη διαδικασία της διεκδίκησης γι’ αυτό και εξετάζουμε εκ των προτέρων και ακίνητα που πιθανώς να μην έχουν βγει στον αέρα».

Διαβάστε ακόμη:

Μάικ Ευμορφίδης: «Τα επόμενα βήματα της Μπλε Κέδρος μετά την είσοδο στο ΧΑ»

Το ντιλ του 1 δισ. και τα 5 επιχειρηματικά ραντεβού των Αράβων στην Αθήνα

Νταβός: Κόμβος τεχνολογίας η Ελλάδα – Οι συζητήσεις με Google και Meta (Facebook)