Με την υποχρέωση εκσυγχρονισμού και με ένα μίνιμουμ ενοίκιο της τάξεως των 450.000 ευρώ κατ΄έτος επαναμισθώνεται το ξενοδοχείο ιδιοκτησίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) στο Μαρούσι.

Ο λόγος για το ξενοδοχείο που λειτουργούσε μέχρι και το Μάρτιο ως μονάδα 4 αστέρων επί της λεωφόρου Κηφισίας, σε κομβικό σημείο, στο ύψος του Ολυμπιακού Σταδίου, απέναντι από το εμπορικό κέντρο Golden Hall για το οποίο «τρέχει» τώρα η διαγωνιστική διαδικασία μακροχρόνιας μίσθωσης μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Σύμβουλος της όλης διαδικασίας του διαγωνισμού έχει αναλάβει η εταιρεία Deloitte, με το νέο μισθωτή -μετά την αποχώρηση του προηγούμενου, του ομίλου Civitel τον περασμένο Μάρτιο- να αναλαμβάνει και το κόστος εκσυγχρονισμού του ξενοδοχείου το οποίο κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’00 με μία δυναμικότητα 40 δωματίων. Από την πλευρά της, η ΕΟΕ εκτιμά ως μίνιμουμ κόστος εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης, το ποσό του 1 εκατ. ευρώ, «ως απολύτως πρόσφορο και αναγκαίο για την οικονομική βιωσιμότητα του προς μίσθωση ακινήτου», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, ένα κόστος το οποίο θα αναλάβει ο ανάδοχος. Σε σχέση με το ενοίκιο, η τιμή εκκίνησης για τον πλειοδοτικό διαγωνισμό, κατ’ ελάχιστο για το πρώτο έτος ορίζεται στις 450 χιλ. ευρώ, νούμερο το οποίο θα αναπροσαρμόζεται ετησίως. Για τη συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία οι υποψήφιοι θα προσκομίσουν εγγύηση συμμετοχής ποσού 37.500 ευρώ.

Με βάση τους όρους της πλειοδοτικής διαδικασίας, η μίσθωση θα έχει μέγιστη διάρκεια έως 25 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης με δυνατότητα πάντως παράτασης για 10 επιπλέον κατόπιν της συμφωνίας των δύο μερών και επικαιροποίησης του καταβαλλόμενου μισθώματος κατά τη λήξη της βασικής διάρκειας μίσθωσης, μετά από νέα εκτίμηση του ακινήτου από ανεξάρτητο εκτιμητή επιλογής της ΕΟΕ. Ο φάκελος δικαιολογητικών κατατίθεται έως τις 12 Ιουνίου, ενώ η ημερομηνία υποβολής των οικονομικών προσφορών θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες που θα περάσουν επιτυχώς το στάδιο ελέγχου των δικαιολογητικών συμμετοχής.

Το ξενοδοχειακό ακίνητο που λειτουργούσε μέχρι πρότινος στην κατηγορία των 4 αστέρων ως Civitel Olympic επί της οδού Κηφισίας αρ. 2 και Παντανάσσης περιλαμβάνει οκτώ ορόφους (δύο υπόγεια, ισόγειο και πέντε ανωδομή), με συνολική επιφάνεια 5.725 τ.μ. επί οικοπέδου 2.235 τ.μ., δυναμικότητα 40 δωματίων κι επιπλέον χώρους εστίασης κι εκδηλώσεων. Η θέση του θεωρείται προνομιούχος δεδομένου ότι βρίσκεται σε μία περιοχή, όπως το Μαρούσι, που ενώ δε διαθέτει σημαντικές ξενοδοχειακές υποδομές, έχει ανάγκη από τέτοιου είδους χρήσεις αφού αποτελεί μεγάλο επιχειρηματικό κέντρο με δεκάδες μεγάλες ή ακόμη και μικρότερες εταιρείες, συγκεντρώνοντας επίσης μεγάλες μονάδες από το χώρο της υγείας. Εξ ου και δεν είναι λίγα και τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στις γύρω περιοχές, τόσο στο Μαρούσι, όσο και στο Χαλάνδρι προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες επισκεπτών που έρχονται στην Αθήνα για επαγγελματικούς, ιατρικούς λόγους κ.ο.κ..

Διαβάστε ακόμη: 

Τα Gucci του προέδρου Σ., ο τουρισμός πετάει στην Αθήνα, ο Φέσσας πήρε Μπενρουμπή και μιλάει για ACS, τα καταπατημένα και… ένας ανήσυχος ύπνος

Προϋπολογισμός: Από αύξηση κατανάλωσης και εισοδημάτων τα 3 στα 4 ευρώ της υπέρβασης εσόδων

Τέλος στο Taxis της εφορίας που ξέραμε εδώ και 30 χρόνια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ