Επιχειρήσεις

85η ΔΕΘ: Η συμμετοχή της EY Ελλάδος – Χρυσός χορηγός των 2ων και 3ων Βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος»

  • newsroom


Τα βραβεία τίμησαν, μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν τον 19ο αιώνα, από πρωτοπόρους Έλληνες επιχειρηματίες

Η ΕΥ συμμετείχε στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, συνεπής στη δέσμευσή της για τη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου και στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική επιχειρηματικότητα και το εγχώριο οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων.

Η ΕΥ ήταν χρυσός χορηγός των 2ων και 3ων Επιχειρηματικών Βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος», που απονεμήθηκαν την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τα βραβεία τίμησαν, αφενός, επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν τον 19ο αιώνα, από πρωτοπόρους Έλληνες επιχειρηματίες και εξακολουθούν να διακρίνονται σήμερα με την ίδια ή άλλη εταιρική μορφή και υπό ελληνική ιδιοκτησία, και, αφετέρου, σημαντικές ελληνογερμανικές επιχειρήσεις, με αφορμή το γεγονός ότι η Γερμανία ήταν η τιμώμενη χώρα στην περσινή, ματαιωθείσα λόγω πανδημίας, ΔΕΘ.

Η κυρία Ευτυχία Κασελάκη, Εταίρος, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΥ Ελλάδος, ήταν μέλος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, η ΕΥ συμμετείχε ως υποστηρικτής στην τελετή βράβευσης των νικητών του 1ου Εθνικού Διαγωνισμού Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας της Elevate Greece, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, του Αναπληρωτή Υπουργού, Νίκου Παπαθανάση και των Υφυπουργών, Γιάννη Τσακίρη και Χρίστου Δήμα.

Έμπειροι επαγγελματίες της EY στήριξαν τον Διαγωνισμό συμμετέχοντας ως αξιολογητές στην Κριτική Επιτροπή του, ενώ η εταιρεία θα υποστηρίξει τις νεοφυείς επιχειρήσεις που διακρίθηκαν, με την απονομή χρηματικού επάθλου, καθώς, επίσης, και μέσα από υπηρεσίες που αναμένεται να λειτουργήσουν ως επιταχυντής της μελλοντικής ανάπτυξής τους.

Κατά την τελετή, εκ μέρους της ΕΥ, ο Κωνσταντίνος Μώρος, Director, Data & Analytics, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, EY Ελλάδος, απένειμε, μαζί με τον Πρωθυπουργό και άλλους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας, το βραβείο για τη «Νεοφυή Επιχείρηση της Χρονιάς», στην Orfium, νεοφυή επιχείρηση που έχει αναπτύξει ένα σύστημα διαχείρισης δικαιωμάτων αναπαραγόμενης μουσικής.

Με τις κινήσεις αυτές, η ΕΥ επιβεβαιώνει ότι αναγνωρίζει και υποστηρίζει ενεργά, τόσο τις ιστορικές ελληνικές επιχειρήσεις που αντέχουν στο χρόνο, όσο και τους νεοφυείς οργανισμούς που, με οδηγό την καινοτομία, πρωτοστατούν στον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε ακόμα:

Προς αξιοποίηση δεκάδες διατηρητέα του Δημοσίου στο κέντρο της Αθήνας (pics)

Έλον Μασκ – Space X: Ιστορική εκτόξευση του Falcon 9 με ερασιτέχνες αστροναύτες

Alpha Bank: Σήμερα αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών για το senior ομόλογο των €500 εκατ.