Στα υψηλά επίπεδα του 2021 διατηρήθηκε ο κύκλος εργασιών της Αφοί Χ. Κορδέλλου ΑΕΒΕ στο 9μηνο του 2021, με τα περιθώρια κέρδους, ωστόσο, να επηρεάζονται από το ράλι στις τιμές του χάλυβα, ύστερα από τη σημαντική άνοδο των πρώτων μηνών του ρωσο-ουκρανικού πολέμου.  

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 40,8 εκατ. ευρώ έναντι 40,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021, με τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) να περιορίζονται στα 4,6 εκατ. ευρώ από 7,5 εκατ. ευρώ πέρυσι. 

Όσον αφορά το γ’ τρίμηνο του 2022, ο κύκλος εργασιών καθορίστηκε σε 11,7 εκατ. ευρώ έναντι 12,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021, ενώ τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε ζημιές 407.000 ευρώ έναντι κερδών 2,1 εκατ. ευρώ πέρυσι. 

Η κεφαλαιακή θέση στο 9μηνο του 2022 αποδείχθηκε βελτιωμένη, χάρη στη συνεχιζόμενη και συσσωρευμένη κερδοφορία, η οποία ενίσχυσε τα ίδια κεφάλαια, ενώ η δανειακή θέση δεν παρουσίασε μεταβολή.  

Σύμφωνα με τη διοίκηση, οι πληθωριστικές πιέσεις που ασκούνται λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους, έχουν μικρή συμμετοχή στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας. Αντίθετα, η αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες επιβαρύνει το κόστος εξυπηρέτησης του δανεισμού και λειτουργεί ανασταλτικά στην πραγματοποίηση επενδύσεων.  

Η εταιρεία ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν πραγματοποιεί πλέον αγορές από την Ουκρανία, αλλά χρησιμοποιεί εναλλακτικούς προμηθευτές.  

Όσον αφορά τη ζήτηση χαλυβουργικών προϊόντων, παρατήρησε ότι παραμένει σε χαμηλά επίπεδα παρότι προσβλέπει σε δυναμική αύξηση, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που αφορούν το ύψος των ανεκτέλεστων έργων. 

Διαβάστε επίσης

Τα λόμπι έδωσαν (;) την Εύα, η ΔΕΗ παίρνει την Enel Ρουμανίας, ο Κούτρας τον (παλαιό) Άκτωρα και οι Πεταλιοί (επεισόδιο 897)

ΜcArthurGlen τέλος, έρχεται το Designer Outlet Athens στα Σπάτα αρχή του 2023

Μια ανεπανάληπτη εμπειρία στη βίλα-καταφύγιο του Φράνκο Τζεφιρέλι στο Ποζιτάνο