Στη σύναψη σύμβασης ομολογιακού δανείου, ύψους 60,5 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία ΤΕΧΝΟΦΟΡΜ Α.Ε., θυγατρική της Sunlight Group, προχώρησε η Alpha Bank.  

Η χρηματοδότηση, μεταξύ άλλων, αφορά τη δημιουργία σύγχρονης και αυτοματοποιημένης μονάδας παραγωγής μεταλλικών και πλαστικών μερών για βιομηχανικές μπαταρίες, καθώς και για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, με έδρα το Κιλκίς. 

Το εν λόγω δάνειο εντάσσεται σε μια συνολική επένδυση 75,6 εκατ. ευρώ από την ΤΕΧΝΟΦΟΡΜ Α.Ε., η οποία χρηματοδοτείται κατά 50% από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (37,8 εκατ. ευρώ), 30% μέσω δανείου της τράπεζας (22,7 εκατ. ευρώ) και κατά 20% μέσω ιδίας συμμετοχής της εταιρείας. 

Η επένδυση συνεισφέρει στην επίτευξη των στόχων των βασικών πυλώνων «Ψηφιακή Μετάβαση» και «Πράσινη Μετάβαση» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και αποσκοπεί στην αύξηση της δυναμικότητας της ΤΕΧΝΟΦΟΡΜ Α.Ε., ενισχύοντας την εθνική προσπάθεια για την αναβάθμιση του παραγωγικού μοντέλου και την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης. 

Η ΤΕΧΝΟΦΟΡΜ Α.Ε. ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή καλουπιών, κατεργασμένων μερών και εξαρτημάτων, καθώς και την παραγωγή μεταλλικών κιβωτίων για βιομηχανικές μπαταρίες και λοιπά συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Μέσω της υλοποίησης της εν λόγω επένδυσης, η εταιρεία αναμένεται να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που διαφαίνονται στην παγκόσμια αγορά των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας στην κατηγορία των βιομηχανικών μπαταριών μολύβδου-οξέος, αλλά και να διεισδύσει περαιτέρω στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των εξαρτημάτων για μπαταρίες ιόντων λιθίου.  

Με την ολοκλήρωση της επένδυσης αναμένεται να επιτευχθούν οι στόχοι για επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας της ΤΕΧΝΟΦΟΡΜ Α.Ε. στο Κιλκίς, ανάπτυξη νέων προϊόντων και ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της λειτουργίας της.  

Η υπογραφή της δανειακής σύμβασης πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και αρμόδιου για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», Θεόδωρου Σκυλακάκη. 

«Η αλλαγή παραγωγικού μοντέλου έχει αρχίσει να συντελείται στη χώρα μας και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έχει καθοριστικό μερίδιο σε αυτήν την επιτυχία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παραγωγική επένδυση που υπογράφεται σήμερα και θα υλοποιηθεί στο Κιλκίς. Πρόκειται για μια σύγχρονη, βιομηχανική μονάδα παραγωγής εξαρτημάτων μπαταριών, μια καινοτόμο επένδυση, που προάγει την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση και συνεισφέρει προφανώς και στην περιφερειακή ανάπτυξη, αλλά και στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας» δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το συγκεκριμένο δάνειο, η Alpha Bank «ανεβάζει» σε περισσότερα από 10 δισ. ευρώ τις συνολικές χρηματοδοτήσεις τα τελευταία δύο χρόνια, υποστηρίζοντας τα αναπτυξιακά σχέδια των ελληνικών επιχειρήσεων. 

Διαβάστε επίσης

Ο Μητσοτάκης… δεν παίζει τον Ερντογάν, η Brown παίρνει τα χρυσά οικόπεδα της Βουλιαγμένης και τρεις εφοπλιστές πουλάνε μια τράπεζα 

Γλυκό – χρυσωρυχείο: Τι έχει πάθει ο πλανήτης με το διάσημο ιταλικό Panettone;

Βασίλης Τερλέγκας: Από το ιδιωτικό νησί στο… ηλεκτρονικό σφυρί (pics)