Η Amazon.com κατηγόρησε την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ ότι η έρευνα που διεξάγει για τις επιχειρηματικές πρακτικές του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου στο πλαίσιο της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας συνιστά παρενόχληση του ιδρυτή της Τζεφ Μπέζος και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, Άντι Τζάσι.

Σε ενημερωτικό σημείωμα που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Δευτέρα, η Amazon υποστηρίζει ότι το προσωπικό της Επιτροπής (FTC) έχει «αδικαιολόγητα επαχθείς» απαιτήσεις κατά την έρευνα που διεξάγει για το εάν οι συνδρομητικές υπηρεσίες της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Amazon Prime, παραβιάζουν τους αντιμονοπωλιακούς νόμους. Όπως αναφέρει το Bloomberg ο διαδικτυακός κολοσσός προσπαθεί να ακυρώσει ή να περιορίσει τις τελευταίες έρευνες της FTC, οι οποίες ισοδυναμούν με κλητεύσεις.

Η Amazon αναφέρει ότι είναι «ανέφικτο να ανταποκριθεί εντός του επιτρεπόμενου χρονικού πλαισίου» στα αιτήματα της FTC.

Η FTC ερευνά την Amazon για πιθανή μονοπωλιακή δραστηριότητα εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο,  όπως αναφέρει το Bloomberg, η πρόεδρος της FTC, Lina Khan, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Ιούνιο του 2021, κλιμάκωσε την έρευνα, ενισχύοντας την ερευνητική ομάδα, ζητώντας να επαναληφθεί η εξέταση πιθανών μαρτύρων και διερευνώντας και την πρόσφατη εξαγορά της MGM Studios από την εταιρεία.

Οι κινήσεις αυτές της Επιτροπής ακολούθησαν την πολιτική της κυβέρνηση Μπάιντεν να καταστήσει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία βασικό στοιχείο της οικονομικής πολιτικής και να αποκαταστήσει το κύρος της Επιτροπής .

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα η FTC τον Ιούνιο διεξήγαγε έρευνες σε 20 νυν και πρώην υπαλλήλους της Amazon στα σπίτια τους.

Ο Μπέζος και ο Τζάσι ζητούν επίσης να ακυρωθούν οι έρευνες της FTC εναντίον τους, υποστηρίζοντας ότι η επιτροπή θα μπορούσε να λάβει τις ίδιες πληροφορίες από τα έγγραφα και τις μαρτυρίες που έχουν ήδη προσφέρει τα στελέχη της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη:

Μάικλ Μπέρι: Ο «Big Short» ρευστοποίησε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό του

Goldman Sachs: Το ενεργειακό σοκ θα καθορίσει τα πάντα σε ΕΚΤ και Ευρωζώνη (πίνακας)

Φυσικό αέριο: Οι «συντηρητικές εκτιμήσεις» της Gazprom ανεβάζουν στο +60% την τιμή!