Τη θέση της πολυτιμότερης εταιρείας στον κόσμο ανέκτησε η Apple, εκθρονίζοντας τη Microsoft, καθώς η εταιρεία κατασκευής του iPhone κόβει πρώτη το νήμα στον τομέα τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης.

Η μετοχή της Apple σημείωσε την Τετάρτη κέρδη της τάξης του 4% και διαμορφώθηκαν πάνω από τα 215 δολάρια έκαστη, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίηση του τεχνολογικού κολοσσού στα 3,29 τρισ. δολάρια, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Microsoft, με τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία 3,24 τρισ. δολαρίων, για πρώτη φορά μετά από πέντε μήνες.

Η άνοδος της μετοχής συνεπικουρείται από την άνοδο που καταγράφει εν γένει ο τεχνοβαρής δείκτης Nasdaq, ο οποίος κινήθηκε την Τετάρτη σε νέα ιστορικά υψηλά για τρίτη διαδοχική ημέρα, αντλώντας ώθηση σήμερα από την ελαφρά αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Μάιο.

Στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple τη Δευτέρα, στελέχη της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της, Τιμ Κουκ, ανέφεραν πώς ο βοηθός Siri θα μπορούσε να αλληλεπιδρά με μηνύματα, emails, ημερολόγιο καθώς και εφαρμογές τρίτων.

Ο τεχνολογικός κολοσσός είχε μείνει λίγο πίσω από ανταγωνίστριες εταιρείες, όπως η Microsoft και η Alphabet, μητρική της Google, στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, κι αυτός ήταν ένας λόγος για τον οποίο οι μετοχές της υποαπέδωσαν φέτος σε σύγκριση με τους τίτλους των προαναφερθέντων εταιρειών.

Ωστόσο, η εταιρεία άμβλυνε ορισμένες ανησυχίες σχετικά με την αδύναμη απόδοση των μετοχών της, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς, αλλά και αλλά και εντός προγράμματος επαναγοράς ρεκόρ που θα ανέλθει στο ποσό ρεκόρ των 110 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Apple έχει σημειώσει άνοδο περίπου 12% από την αρχή του έτους, την ώρα που ο τίτλος της Microsoft έχει ενισχυθεί κατά περίπου 16% και της Alphabet σχεδόν κατά 28%.

Η ηγέτιδα εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών για εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης Nvidia, η οποία ξεπέρασε πρόσκαιρα σε κεφαλαιοποίηση την Apple την προηγούμενη εβδομάδα, εμφανίζει την καλύτερη επίδοση στο ταμπλό, με τον τίτλο της να έχει καταγράψει άνοδο 154% φέτος, ανεβάζοντας τη χρηματιστηριακή της αξίας στα 3,11 τρισ. δολάρια.

Η Tesla είναι η μόνη μετοχή των «Magnificent Seven» που κινήθηκε χειρότερα στο ταμπλό από την Apple φέτος, σημειώνοντας πτώση περίπου 30%.

Διαβάστε ακόμη

Έρχονται εξπρές-ρυθμίσεις α λα καρτ και νέο πλαίσιο προστασίας κατοικίας για οφειλέτες

Το μεγάλο στοίχημα της Νoval Property: Στόχος χαρτοφυλάκιο ακινήτων 1 δισ. ευρώ (pics)

«Πρωτεύς»: Τρίτη φορά με… «ρότα» για το ηλεκτρονικό σφυρί (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ