Επιχειρήσεις

Απ. Γεωργαντζής (QUEST): Σε λειτουργία ως το τέλος της χρονιάς το νέο κέντρο διαλογής της ACS

  • Στέλιος Μορφίδης


Υπολογίζεται πως το νέο κέντρο, μια επένδυση 40 εκατ. ευρώ, θα προσφέρει στην εταιρεία 5πλάσια δυνατότητα διαλογής καθώς θα διαχειρίζεται περισσότερα από 20.000 δέματα ανά ώρα

Η μεγάλη επένδυση για το νέο κέντρο διαλογής της ACS Courier θα είναι έτοιμη και πλήρως λειτουργική ως το τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Quest κ. Απόστολο Γεωργαντζή. Κάτι, που όπως επισήμανε κατά την τοποθέτηση του στο 11ο Sustainability Forum της Capital Link, θα αυξήσει κατακόρυφα τη δυναμικότητα που έχει σήμερα η εταιρεία ταχυμεταφορών.

Υπολογίζεται πως το νέο κέντρο, που είναι μία επένδυση συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ, θα προσφέρει στην εταιρεία πενταπλάσια δυνατότητα διαλογής καθώς θα είναι σε θέση να διαχειρίζεται περισσότερα από 20.000 δέματα ανά ώρα.

Οι νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας ταχυμεταφορών αναπτύσσονται σε έκταση 26.750 τμ και περιλαμβάνουν, εκτός από το κέντρο διαλογής, κατάστημα, γραφειακούς και αποθηκευτικούς χώρους. Ακόμη περιλαμβάνεται χώρος στάθμευσης 310 αυτοκινήτων και 50 φορτηγών φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων.

Η τελική φάση για την ολοκλήρωση του έργου θα απαιτήσει φέτος περίπου 18 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντζή, παρά το παρατεταμένο lockdown στο λιανεμπόριο απ’ τα τέλη Γενάρη στην αγορά των ταχυμεταφορών δεν επαναλήφθηκαν τα μεγάλα προβλήματα των καθυστερήσεων, που παρατηρούνταν ως και τα Χριστούγεννα. Μάλιστα σημείωσε πως ακόμα και τώρα που κορυφώνεται η εορταστική περίοδος του Πάσχα οι καθυστερήσεις είναι περιορισμένες.

Διαβάστε ακόμη

«Κούρεμα» ενοικίων Μαρτίου: Πρώτα οι αποζημιώσεις και μετά… οι δηλώσεις COVID

Η (βαθιά) ανάσα από τα γκάλοπ, η (…ουφ, προχωράει) ΑΜΚ της Ελλάκτωρ, η Δωδώνη και ο Πατέλης 

John Paulson: Ποιος είναι ο «λύκος» της Wall Street που βάζει 265 εκατ. ευρώ στην Πειραιώς

 

Απόρρητο Απόρρητο