Επιχειρήσεις

Audi: Δεν πτοήθηκε από την έλλειψη ημιαγωγών

  • newsroom


Οι παραδόσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της μάρκας αυξήθηκαν κατά 57,5% σε σχέση με το 2020, φτάνοντας τις 81.894 οχήματα – Ρεκόρ πωλήσεων στη Νορβηγία

Μια καλή χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί το 2021 για την Audi, καθώς η γερμανική εταιρεία παρέδωσε στους πελάτες 1.680.512 αυτοκίνητα, παρά τις σημαντικές δυσχέρειες στην παραγωγή λόγω της έλλειψης ημιαγωγών.

Μάλιστα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, η Audi είχε ήδη καταγράψει πωλήσεις 981.681 αυτοκινήτων, σε μία χρονιά που προμηνυόταν η καλύτερη στην ιστορία της.

Στη συνέχεια, η έντονη έλλειψη ημιαγωγών είχε ως αποτέλεσμα οι παραδόσεις να σημειώσουν κάμψη το τέταρτο τρίμηνο κατά 34,2% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Οι παραδόσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της μάρκας αυξήθηκαν κατά 57,5% σε σχέση με το 2020, φτάνοντας τις 81.894 οχήματα.

Την ίδια στιγμή, με το λανσάρισμα των e-tron GT και RS e-tron GT στην αρχή της προηγούμενης χρονιάς, καθώς και των Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron, η Audi υπερδιπλασίασε τη γκάμα της με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Στην Ευρώπη, διατηρήθηκε ουσιαστικά στα επίπεδα του προηγούμενου έτους, με 617.048 παραδόσεις (-0,4 %). Η εταιρεία πέτυχε μεγάλη αύξηση στη Γαλλία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έκανε ρεκόρ πωλήσεων στη Νορβηγία.

Διαβάστε ακόμη

Επιστροφή σε προ πανδημίας επίπεδα για το Χρηματιστήριο – Υψηλό το αγοραστικό ενδιαφέρον

ΗΠΑ: Καλπάζει ο πληθωρισμός – Σε υψηλό 40 ετών η ετήσια άνοδος

Ο Τζόνσον και οι άλλοι: Τα δημόσια πρόσωπα που παραβίασαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό