Ικανοποιητικά αποδείχθηκαν τα μεγέθη της Citigroup στο β’ τρίμηνο του 2022, με την αμερικανική τράπεζα να εμφανίζει κέρδη και έσοδα καλύτερα των εκτιμήσεων, χάρη στην αύξηση των επιτοκίων και τις ισχυρές επιδόσεις στο trading. 

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 4,55 δισ. ευρώ ή σε 2,19 δολάρια ανά μετοχή και -παρότι μειώθηκαν κατά 27% σε σχέση με πέρυσι- ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή 1,68 δολαρίων. 

Τα έσοδα, την ίδια στιγμή, διευρύνθηκαν κατά 11% και διαμορφώθηκαν σε 19,64 δισ. δολάρια έναντι των εκτιμήσεων των επενδυτών περί εσόδων 18,22 δισ. δολαρίων.  

«Σ’ αυτό το αμφιλεγόμενο μακροοικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον, η ομάδα μας πέτυχε καλά μεγέθη, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε ισχυρή θέση» τόνισε η διευθύνουσα σύμβουλος της τράπεζας, Jane Fraser.  

Παρ’ όλα αυτά, η Citigroup διαθέτει τη φθηνότερη μετοχή (από άποψη αποτίμησης) σε σχέση με τις έξι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, με τη σωρευτική πτώση μέσα στο 2022 να κυμαίνεται στο 27%.  

Χθες, οι JP Morgan και Morgan Stanley ανακοίνωσαν άκρως απογοητευτικά οικονομικά μεγέθη, με την κερδοφορία να περικόπτεται κατά περίπου 30% και να διαμορφώνεται κάτω των εκτιμήσεων των αναλυτών.  

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις γεωπολιτικές εντάσεις, τον υψηλό πληθωρισμό, το καταναλωτικό κλίμα, την αβεβαιότητα για τα υψηλά επιτόκια, τη παγκόσμια ρευστότητα και τις επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης σε ενέργεια και τρόφιμα.

Οι Bank of America και Goldman Sachs θα δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου την προσεχή Δευτέρα. 

Διαβάστε επίσης:

Goldman Sachs: Αναβαθμίζει την Εθνική σε «buy», μειώνει την τιμή – στόχο για Eurobank, Alpha, Πειραιώς 

Το πετρέλαιο βρίσκεται κάτω των $100 για πρώτη φορά από τον Απρίλιο

Η ακρίβεια «τρώει» τις χρυσές λίρες – Πόσα τεμάχια… σκότωσαν οι Έλληνες μέσα σε 6 μήνες (πίνακας)