Ξεκίνησαν ο β’ κύκλος του προγράμματος νεανικής επιχειρηματικότητας, με έμφαση στις γυναίκες αναρτήθηκε σήμερα Πέμπτη 29/12 στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία, οι νέες επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν με 14.800 ευρώ είναι περισσότερες από αυτές που είχαν ανακοινωθεί στην πρώτη φάση του προγράμματος και κατέστη δυνατή μετά την αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού της δράσης.

Όπως σημειώνεται, ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 2.200 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, ενώ τουλάχιστον 60% των δικαιούχων θα είναι άνεργες γυναίκες.

Το ποσό ενίσχυσης θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

  •  1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
  • 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης
  • 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης

Υπενθυμίζεται πως η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 61.200.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 -2020».

«Επιχειρηματικότητα 360°»: Έρχονται και νέα προγράμματα

Στις 9 Ιανουαρίου ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς ενίσχυσης «Επιχειρηματικότητα 360°», το τέταρτο κατά σειρά του νέου Αναπτυξιακού Νόμου με καταληκτική ημερομηνία του κύκλου υποβολών την 10η Απριλίου 2023.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης υπέγραψε χθες, 28 Δεκεμβρίου 2022, την προκήρυξη για το συγκεκριμένο Καθεστώς Ενίσχυσης, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει τα υπόλοιπα του Αναπτυξιακού Νόμου καθώς απευθύνεται σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν σε σημαντικούς τομείς για την εθνική οικονομία, τα οποία δεν εμπίπτουν στις λοιπές ειδικές κατηγορίες.

Ενδεικτικά, στο εν λόγω Καθεστώς μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για επενδυτικά σχέδια που αφορούν: στην αφαλάτωση θαλασσινού νερού σε νησιωτικές περιοχές, την ανακύκλωση, τη δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο, τη δημιουργία γηπέδων και κολυμβητηρίων, τη δημιουργία κέντρων αποθεραπείας και αποκατάστασης και οίκων ευγηρίας κ.α., υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που ορίζονται στην προκήρυξη.

Αναλυτικά, οι επιλέξιμοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) θα αναρτηθούν στο υποστηρικτικό υλικό της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ (https://ependyseis.mindev.gov.gr) καθώς και το πλήρες κείμενο της προκήρυξης και ειδικότερες πληροφορίες.

Διαβάστε ακόμη

Τα σενάρια για τις κινήσεις του Γκριμάλντι σε Κρήτη και Αδριατική

Ποδαρικό με νέες ανατιμήσεις έως 10% στο ράφι

Πρωτοχρονιά: 25 εναλλακτικοί προορισμοί με κόστος έως 300€ για τρεις διανυκτερεύσεις