Καλύτερα των προβλεπόμενων αποδείχθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της General Motors για το γ’ τρίμηνο του 2022, καθώς το δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον δεν επηρέασε τις πωλήσεις των πολυτελών Cadillac και των μεγάλων φορτηγών. 

Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν σε 2,25 δολάρια ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 1,89 δολάριο ανά μετοχή. Ως αποτέλεσμα, για το σύνολο του 2022, η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας διατήρησε τον στόχο στα 6,5 – 7,5 δολάρια ανά μετοχή.  

Τα τριμηνιαία αποτελέσματα, όπως προαναφέρθηκε, κατέδειξαν ότι οι πωλήσεις παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα, παρά τον ιστορικό πληθωρισμό και τις αδύναμες οικονομικές προοπτικές. Μάλιστα, η βελτιωμένη διαθεσιμότητα σε εξαρτήματα και ημιαγωγούς συνέδραμε στην τόνωση των πωλήσεων των πιο ακριβών μοντέλων. 

Δεν είναι τυχαίο ότι τα έσοδα έφθασαν στα 41,9 δισ. δολάρια στο γ’ τρίμηνο, με τις πωλήσεις στην αμερικανική αγορά να εκτοξεύονται κατά 24%. Βελτίωση κατεγράφη και στην αγορά της Κίνας, όπου οι πωλήσεις διευρύνθηκαν κατά 22% παρά τα παροδικά lockdowns της πανδημίας.  

Στην προαγορά (pre-market) του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, η μετοχή της GM κάνει «άλμα» 5,1% και αναρριχάται στα 37,55 δολάρια – λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Ωστόσο, από τις αρχές του έτους χάνει περίπου 39%.  

Διαβάστε επίσης

Η κόκκινη κάρτα στην Αττική Οδό, η Goldman Sachs αγόρασε ξενοδοχεία στη Χαλκιδική, η HIG θέλει τον Beinoglou και ο Γερμανός πολιορκεί δύο εταιρίες

Σαν να τελείωσε ο πόλεμος – Ραγδαία αποκλιμάκωση των τιμών φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού

Red Bull: Σκάνδαλα, δισεκατομμύρια και… φτερά (pics)