Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία επαναλειτουργίας των εγκαταστάσεων της «Pitsos» εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο twitter.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανήρτησε μάλιστα την επιστολή που έλαβε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Pyramis κ. Νίκο Μπακατσέλο με την οποία ο τελευταίος τον ενημέρωσε για την εξέλιξη της συμφωνίας.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε περήφανος «που άλλη μια πρωτοβουλία μας πιάνει τόπο, για να δημιουργούν εκ νέου θέσεις εργασίας που χάθηκαν».

Σημειώνεται ότι η Πυραμίς Μεταλλουργία του κ. Μπακατσέλου, όπως έχει γράψει το newmoney.gr,  οριστικοποίησε τη συμφωνία για την εξαγορά του εργοστασίου με στοχο να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα.

Το tweet του Άδωνι Γεωργιάδη

Η αρωγή του υπ. Ανάπτυξης κ. Αδωνι Γεωργιάδη στη μεγάλη προσπάθεια για να μην σβήσει η παραγωγή ελληνικών ηλεκτρικών συσκευών αλλά και να να διασωθούν θέσεις εργασίας ήταν σημαντική. Ήδη πριν την παύση των εργασιών στο εργοστάσιο της Pitsos στου Ρέντη είχε ξεκινήσει ήδη τις επαφές με την ελληνική θυγατρική εχοντας ενημερωθεί απ’ τον βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Δημήτρη Μαρκόπουλο.

Η ανάρτηση του βουλευτή ΝΔ Β Πειραιώς 

Οι παλιότεροι θα γνωρίζετε την εμμονή που έχω με την υπόθεση σωτηρίας της μονάδας της Πίτσος. Για το θέμα αυτό μαχόμαστε μαζί με τους φίλους συνδικαλιστές του εργοστασίου πριν καν εκλεγώ βουλευτής. Από το 2016. Έχω πει ότι για εμένα είναι χρέος τιμής αυτοί οι άνθρωποι να μη χάσουν τη δουλειά τους.

Πριν από λίγη ώρα με ενημέρωσε τηλεφωνικά ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης πως η εταιρία «Pyramis» και η γερμανική BSH στην οποία ανήκει η Πίτσος έκαναν το πρώτο μεγάλο βήμα για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων της «Πίτσος». Παραθέτω μάλιστα και τη σχετική επιστολή του προέδρου της ελληνικής εταιρίας κ. Μπακατσελου που εστάλη στον υπουργό.

Επειδή κάποτε σε αυτόν τον τόπο πρέπει να λέγονται τα πράγματα με το όνομα τους κι επειδή σήμερα είναι μια ηλιόλουστη ημέρα για τον Ρεντη καθώς έγινε ένα καίριο βήμα για τη σωτηρία 300 θέσεων εργασίας, θα πω κάποια πράγματα που δεν είναι ευρέως γνωστά.

Ήδη από το φθινόπωρο, ενημέρωσα το Γραφειο πρωθυπουργού (τον Γρηγόρη Δημητριάδη) και τον Αδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση της Πίτσος. Το ενδιαφέρον και η κινητοποίηση υπήρξαν άμεσα. Οφείλω λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον συντονισμό. Οι επαφές που έγιναν για να σωθούν οι θέσεις εργασίας σε Ελλάδα και Γερμανία ήταν συνεχείς. Η κυβέρνηση αθόρυβα έβαλε υψηλά το θέμα στην ατζέντα της και οι Γρηγόρης Δημητριάδης και Αδωνις Γεωργιαδης λειτούργησαν με υψηλό αίσθημα καθήκοντος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν σε συνεχή επικοινωνία για το θέμα με όλους μας. Είχε μάλιστα προσωπική τακτική επικοινωνία με το συνδικάτο εργαζομένων της Πίτσος, η διοίκηση του οποίου (κι αυτό πρέπει να το αναγνωρίσω) επέλεξε να λειτουργήσει με τρόπο μοντέρνο. Επέλεξε να διαπραγματευτεί με σχέδιο και ρεαλισμό κι όχι με αριστερισμό.

Τώρα που η εταιρία της οικογένειας Μπακατσέλου προχωρά σε μια πρώτη συμφωνία έχουμε κάθε δικαίωμα να χαιρόμαστε. Έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε ένα ευχαριστώ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που αγωνίστηκε. Έχουμε κάθε δικαίωμα να ευχαριστήσουμε τον υπουργό Ανάπτυξης και τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού.

Έχουμε κάθε δικαίωμα να θυμίσουμε πως η Νέα Δημοκρατία πάλεψε για αυτούς τους ανθρώπους που επιδεικτικά σε δυο επιστολές που του έστειλαν αδιαφόρησε ο Αλέξης Τσιπρας. Έχουμε το δικαίωμα να θυμίσουμε πως ο τότε αρμόδιος υπουργός Γιωργος Σταθακης όταν του είχε γίνει έκκληση να σωθεί η μονάδα είχε απαντήσει πως «δεν παρεμβαίνει σε υποθέσεις ιδιωτικών εταιριών».

Ο αγώνας συνεχίζεται για τους εργαζόμενους της Πίτσος

Όμως σήμερα είναι πιο καθαρό από ποτέ πως στον Ρεντη ο Ηλιος λάμπει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newmoney ο κ. Γεωργιάδης είχε ακολούθως τουλάχιστον δύο τηλεδιασκέψεις με το ΔΣ της μητρικής BSH, θέτοντας παράλληλα και το ζήτημα στον Γερμανό ομόλογο του κ. Πέτερ Αλτμάγιερ. Κάτι που φαίνεται πως απέδωσε στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των επιχειρημάτων της Pyramis.

Η επιστολή προς τον υπουργό

Διαβάστε ακόμα:

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κέρδη έως και 97% στο πρώτο τετράμηνο 2021

Η υπερχρέωση σε αριθμούς – Σε 20 χρόνια 10πλάσια χρέη και 4πλάσιοι οφειλέτες (πίνακες)

Οδηγός για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πώς θα πάρετε πίσω πινακίδες Ι.Χ. χωρίς πρόστιμο