Τα Logistics αλλάζουν φιλοσοφία παγκοσμίως. Οι διακινήσεις γίνονται ολοένα και πιο πολύπλοκες, με παλέτες που περιέχουν προϊόντα διαφόρων διαστάσεων και γεωμετριών. Το αποτέλεσμα είναι αυξημένες δαπάνες διακίνησης αγαθών. Οι υφιστάμενες λύσεις για την εφοδιαστική αλυσίδα είναι που δουλεύουν σε συγκεκριμένα σενάρια, δεν επιδέχονται αλλαγές και έχουν αρκετά υψηλό κόστος. Είναι τεχνολογίες του χθες.

Σήμερα, μια νέα εποχή εφαρμογής των «Robotics in Logistics» ανοίγει για την ελληνική αγορά, με την υπογραφή της Gizelis Robotics. Με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και εφαρμογών στις πλέον σύνθετες και απαιτητικές ανάγκες των σύγχρονων Logistics, η Gizelis Robotics δημιουργεί τεχνογνωσία και εμπλουτίζει τη γκάμα των υπηρεσιών και προϊόντων της με λύσεις μικτής παλετοποίησης.

Το mixed palletizing είναι μια σύνθετη διαδικασία που αφορά στην τοποθέτηση προϊόντων πολλαπλών SKUs σε μια παλέτα με στόχο τη μεγιστοποίηση της πυκνότητας στοίβαξης της παλέτας. Η Gizelis Robotics σχεδιάζει, προμηθεύει και εγκαθιστά καινοτόμες λύσεις αποπαλετοποίησης και μικτής παλετοποίησης για τις εξειδικευμένες ανάγκες των πελατών της, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Ολλανδικής WSR.

Οι λύσεις αυτές στην πραγματικότητα εξυπηρετούν έναν μόνο στόχο: να κάνουν τα Logistics, ευέλικτα, οικονομικά και πιο αποτελεσματικά.

Οι λύσεις που αναπτύσσονται μπορούν να συνδυάσουν την αυτόματη ή χειροκίνητη μικτή παλετοποίηση, με βάση την επιλογή παραγγελιών και περιλαμβάνουν:

 • Έξυπνο λογισμικό δημιουργίας μικτής παλέτας το οποίο συνεργάζεται με το κεντρικό σύστημα διαχείρισης της αποθήκης (WMS),
 • Σύστημα που υποδεικνύει στον picker τη θέση εναπόθεσης προϊόντων στην παλέτα,
 • Συστήματα buffer sequencing,
 •  Πλήρη ρομποτικά συστήματα μικτής παλετοποίησης.

Συνοπτικά, τα πλεονεκτήματα των λύσεων mixed palletizing που προσφέρει η Gizelis Robotics:

 • Επιτρέπει την εύκολη τροφοδοσία στο ράφι στο κατάστημα λιανικής.
 •  Πετυχαίνει υψηλή ακρίβεια παραγγελίας
 •  Ελαχιστοποίηση της πιθανότητας για ζημιά στο προϊόν.
 • Προσφέρει ασφάλεια και ελαχιστοποίηση τραυματισμών στην αποθήκη.
 • Δημιουργεί παλέτες υψηλής πυκνότητας με χαμηλότερο κόστος μεταφοράς
 •  Χαμηλότερο κόστος ανά προϊόν, που συνεπάγεται μεγαλύτερο κέρδος.
 •  Εξυπηρετεί διάφορα μεγέθη παλέτας.
 •  Επεκτασιμότητα με δυνατότητες αύξησης του όγκου παραγγελιών.

Ο κος Ευάγγελος Γκιζελής, Founder & CEO της Gizelis Robotics επισημαίνει σχετικά:

«Η Gizelis Robotics αναβαθμίζει διαρκώς τις λύσεις που προσφέρει στον τομέα της διακίνησης υλικών, αξιοποιώντας την τεχνολογία αυτοματισμού της ρομποτικής επιστήμης και των έξυπνων αλγορίθμων. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που οι πρωτοπόρες λύσεις που προσφέρουμε στον τομέα της μικτής παλετοποίησης βρίσκουν ανταπόκριση στην ελληνική αγορά. Στόχος μας είναι η Gizelis Robotics να αναδειχθεί στον κορυφαίο integrator συστημάτων και εφαρμογών mixed palletizing, απογειώνοντας την παραγωγικότητα των logistics στις επιχειρήσεις».

Η Gizelis Robotics είναι η πιο σύγχρονη εταιρία ρομποτικών λύσεων, προϊόντων και βιομηχανικών εφαρμογών στην Ελλάδα. Παρέχει τόσο μοναδικές και κατ’ απαίτηση ρομποτικές λύσεις όσο και συνδυαστικές λύσεις ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην Ελληνική βιομηχανία και αγορές του εξωτερικού.

Αναγνωρίστηκε στις TOP5 κορυφαίες νεοσύστατες ρομποτικές εταιρίες του κόσμου για βιομηχανικές εφαρμογές, ανάμεσα σε 600 περίπου επιχειρήσεις. Η Gizelis Robotics αξιοποιώντας την πολύτιμη τεχνογνωσία της και με στόχο την αντιμετώπιση των επειγουσών υγειονομικών συνθηκών που γέννησε η πανδημία σχεδίασε και κατασκεύασε το πρώτο αυτόνομο «Made in Greece» ρομπότ απολύμανσης Robotsafe™.

Διαβάστε ακόμη:

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με τραπεζικό άλμα πλησίασε στις 870 μονάδες – Σαν… Πρωτοχρονιά ο τζίρος στην αγορά

Ρωσία: Ένοχος για απάτη ο Αλεξέι Ναβάλνι – Η αστυνομία συνέλαβε δύο δικηγόρους του (upd)

Ηλίας Λιβάνης: Βγαίνει στο σφυρί ακίνητο του εκδότη στη Φιλοθέη