Επιχειρήσεις

Goldman Sachs: Bitcoin και ψηφιακά assets θα προσφέρει σε πελάτες στο άμεσο μέλλον

  • newsroom


Η τράπεζα σκοπεύει να αρχίσει να προσφέρει επενδύσεις στην αναδυόμενη κατηγορία assets κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021

Τα πρώτα της επενδυτικά μέσα για bitcoin και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία σε πελάτες της ετοιμάζεται να αρχίσει να προσφέρει η Goldman Sachs, σύμφωνα με το CNBC.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η τράπεζα σκοπεύει να αρχίσει να προσφέρει επενδύσεις στην αναδυόμενη κατηγορία assets κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις που έκανε η Mary Rich, η οποία πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα ως διεθνής επικεφαλής ψηφιακών assets στο τμήμα διαχείρισης πλούτου.

Η Goldman Sachs εξετάζει να προσφέρει ένα πλήρες φάσμα επενδύσεων «είτε μέσω του φυσικού bitcoin, των παραγώγων ή των παραδοσιακών επενδυτικών μέσων». Όπως είπε η Mary Rich: «Συνεργαζόμαστε στενά με ομάδες σε ολόκληρη την εταιρεία για να διερευνήσουμε τρόπους, με τους οποίους θα προσφέρουμε προσεκτική και κατάλληλη πρόσβαση στο οικοσύστημα για ιδιώτες πελάτες και αυτό είναι κάτι που περιμένουμε να προσφέρουμε στο άμεσο μέλλον».

Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι σύντομα οι πελάτες των δύο μεγάλων επενδυτικών τραπεζών του κόσμου, της Morgan Stanley και της Goldman Sachs, θα έχουν πρόσβαση σε ψηφιακά asset που έχουν ιντριγκάρει επενδυτές και δισεκατομμυριούχους. Νωρίτερα τον Μάρτιο, η Morgan Stanley είχε ενημερώσει τους οικονομικούς της συμβούλους ότι μπορούν να βάλουν πελάτες σε bitcoin funds από τον Απρίλιο.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα: Γιατί θα είναι «βασιλιάδες» και το 2021 οι «σουπερμαρκετάδες»

Google: Προσέφερε $60.000 σε καθηγητή πανεπιστημίου και εκείνος την απέρριψε – Δείτε γιατί

Reuters: Στην Τουρκία στρέφονται στα κρυπτονομίσματα μετά την κατρακύλα της λίρας