Επιχειρήσεις

ΓΣΕΒΕΕ: Οριστική απώλεια τζίρου για τους μικρομεσαίους

  • newsroom


Δεν μπορεί όμως η προστασία της δημόσιας υγείας να λειτουργεί ως άλλοθι για τη δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων, τονίζει η Συνομοσπονδία

Η επιβίωση των χιλιάδων μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων αφήνεται στην τύχη της, σημειώνει η ΓΣΕΒΕΕ σε ανακοίνωσή της που σχολιάζει τις κυβερνητικές αποφάσεις για τον τρόπο λειτοπυργίας του λιανεμπορίου από αύριο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Οι σημερινές αποφάσεις της κυβέρνησης όπως ανακοινώθηκαν από τους Υπουργούς κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Στ. Πέτσα, οδηγούν στην οριστική απώλεια τζίρου για τις ΜμΕ, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ.

Οπως αναφέρει, μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις του εμπορίου και ένα μικρό ποσοστό των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων διαθέτουν e-shop με αποτέλεσμα όλος ο όγκος των πωλήσεων της εορταστικής περιόδου να συγκεντρωθεί και να οδηγηθεί στα ταμεία των μεγάλων επιχειρήσεων του Κλάδου του λιανικού εμπορίου.

Οι προσδοκίες των μικρομεσαίων εμπόρων, ότι λειτουργώντας τις τελευταίες ημέρες του χρόνου θα μπορούσαν να καλύψουν μέρος του εορταστικού τζίρου, χάθηκαν οριστικά και αμετάκλητα. Η επιβίωση των χιλιάδων μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων αφήνεται στην τύχη τους, χωρίς την ανακοίνωση κάποιου ουσιαστικού μέτρου στήριξής τους, από την πλευρά της κυβέρνησης.

Είναι σαφές ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι μια αδιαπραγμάτευτη αρχή, δεν μπορεί όμως η προστασία της δημόσιας υγείας να λειτουργεί ως άλλοθι για τη δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και υπέρ της συγκέντρωσης της αγοράς σε λίγους και ισχυρούς, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη:

Brexit: Μικρές οι πιθανότητες για συμφωνία με την ΕΕ – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Έρευνα Οικονομικού Πανεπιστημίου: Πάνω απο 4 στους 10 Έλληνες θέλουν να εμβολιαστούν

Πάτρα – Πύργος: Φως στο τούνελ του έργου μέχρι τον προσεχή Ιούνιο

 

Απόρρητο Απόρρητο