Η Tesla μείωσε τις τιμές των οχημάτων Model Y στη Γερμανία, όπου το 2023 έχασε τη θέση του κορυφαίου πωλητή ηλεκτρικών οχημάτων από τη Volkswagen, μία μόλις εβδομάδα μετά τη μείωση των τιμών των Model 3 και Model Y στην Κίνα από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Σύμφωνα με το Reuters, η Tesla μείωσε τις τιμές για τα Model Y Long Range και Model Y Performance κατά 5.000 ευρώ στα 49.990 ευρώ (54.340 δολάρια) και 55.990 ευρώ αντίστοιχα, προχωρώντας σε έκπτωση 9% και 8,1% σε σύγκριση με τις προηγούμενες τιμές.

Μείωσε επίσης την τιμή των πισωκίνητων μοντέλων Model Y κατά 1.900 ευρώ ή 4,2%, στα 42.990 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία στην ιστοσελίδα της.

Το 2023, η Volkswagen ξεπέρασε την Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία, καταλαμβάνοντας μερίδιο αγοράς 13,5% έναντι 12,1% της Tesla, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής ομοσπονδιακής αρχής για την αυτοκινητοβιομηχανία KBA.

Η τελευταία μείωση των τιμών έρχεται μετά την ανακοίνωση της Tesla την περασμένη εβδομάδα ότι θα αναστείλει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής αυτοκινήτων στο εργοστάσιό της κοντά στο Βερολίνο από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου. Η εταιρεία απέδωσε την αναστολή στην έλλειψη εξαρτημάτων λόγω αλλαγών στις θαλάσσιες διαδρομές εξαιτίας των επιθέσεων σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Διαβάστε ακόμη

Στις τράπεζες θα επιστρέψουν «θεραπευμένα» δάνεια €10 δισ. σε βάθος πενταετίας – Τα deals στην αγορά

ΔΕΣΦΑ: Μείωση 21,56% στην κατανάλωση φυσικού αερίου το 2023

Επιχειρήσεις: Ποιοι παράγοντες καθορίζουν το κόστος ασφάλισης

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ