Επιχειρήσεις

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Συνεργασία με την SAS για την εφαρμογή του ΔΠΧΑ 17

  • newsroom


Η Υδρόγειος Ασφαλιστική , αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι με τη διεύρυνση της συνεργασίας αναβαθμίζεται η πλατφόρμα που χρησιμοποιεί για τη Φερεγγυότητα ΙΙ προσθέτοντας σε αυτή τη λύση της SAS για το ΔΠΧΑ 17

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική επεκτείνει τη συνεργασία της με τη SAS, επιλέγοντας την εξειδικευμένη λύση SAS Solution for IFRS17 για την άρτια και έγκαιρη εφαρμογή του Διεθνούς Προτύπου Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ 17), όπως ανακοίνωσε.

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική , αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι με τη διεύρυνση της συνεργασίας αναβαθμίζεται η πλατφόρμα που χρησιμοποιεί για τη Φερεγγυότητα ΙΙ προσθέτοντας σε αυτή τη λύση της SAS για το ΔΠΧΑ 17 και δημιουργεί μια ενοποιημένη πλατφόρμα για την προετοιμασία των σχετικών οικονομικών και εποπτικών αναφορών.

Πέρα από τη συμμόρφωση, η κοινή πλατφόρμα προσφέρει επιπλέον οφέλη που συνδέονται με τη βελτιωμένη και ενιαία διαχείριση δεδομένων, την υποστήριξη πολυδιάστατων σεναρίων προσομοίωσης καταστάσεων, την πλήρη διαφάνεια και τον έλεγχο του συνόλου των υπολογισμών κινδύνου και χρηματοδότησης καθώς και ένα ενοποιημένο περιβάλλον αναφορών για την έγκαιρη παρακολούθηση αποτελεσμάτων και μετρήσεων. Επιπλέον, η εγκατάσταση της ενοποιημένης πλατφόρμας στο Cloud και συγκεκριμένα στο Microsoft Azure επιτρέπει στην Υδρόγειο Ασφαλιστική να κεφαλαιοποιήσει την επεκτασιμότητα και την ευελιξία που προσφέρεται μέσα από αυτό αντιμετωπίζοντας τις ιδιαίτερες επιχειρηματικές προκλήσεις της εποχής.

«Βλέπουμε το συγκεκριμένο έργο ως άλλη μια ευκαιρία μετασχηματισμού, επανασχεδιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία μας αξιοποιεί δεδομένα για να προσφέρει περισσότερα οφέλη στους συνεργάτες και τους πελάτες της. Η τεχνογνωσία των εσωτερικών μας πόρων πάνω σε τεχνολογίες SAS σε συνδυασμό την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και την τεχνογνωσία της SAS θα επιτρέψει στην εταιρεία μας να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της και να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στα νέα δεδομένα του ΔΠΧΑ 17», σχολιάζει σχετικά ο Παύλος Κασκαρέλης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Υδρογείου Ασφαλιστικής.

Ο Γιάννης Παπατσίρος, Regional Lead της SAS Ελλάδος, Κύπρου και Βουλγαρίας, από την πλευρά του επεσήμανε: «Η στρατηγική συνεργασία μας με την Υδρόγειο Ασφαλιστική αποκτά ακόμα μεγαλύτερο βάθος. Είμαστε βέβαιοι ότι η λύση μας θα αποτελέσει -και σε αυτήν την περίπτωση- επένδυση για μια εταιρεία με σύγχρονο όραμα και στρατηγική, που θέλει -έγκαιρα- να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις νέες προκλήσεις. Η μακροχρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία της SAS στον ασφαλιστικό χώρο, με εκατοντάδες υλοποιήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο εγγυώνται την παροχή λύσεων που θα βελτιώσουν συνολικότερα την απόδοση της Υδρογείου Ασφαλιστικής».

Διαβάστε ακόμη:

Πάνω από τα 24 δισ. οι προσφορές για το νέο δεκαετές ομόλογο

Έρχονται οι πορτοκαλί… ντελιβεράδες της Skroutz – Πώς θα κάνουν τη διαφορά στο last mile

Ελλάκτωρ: Απέσυραν τα ασφαλιστικά μέτρα – Κανονικά η γενική συνέλευση