Τέσσερις στρατηγικούς στόχους θα επιδιώξει να πετύχει η Inform Λύκος Συμμετοχών το 2022, σε μια χρονιά κατά την οποία η διοίκηση αισιοδοξεί να καταγράψει σημαντική ανάπτυξη στις δραστηριότητες της εταιρείας.

Οπως αναφέρθηκε στην τακτική γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 10/6, ως στρατηγικοί στόχοι έχουν τεθεί η επέκταση σε νέες γεωγραφικές αγορές (με εστίαση στη Μέση Ανατολή και Αφρική), η ενίσχυση μεριδίου στις αγορές που δραστηριοποιείται στις βασικές προϊοντικές κατηγορίες, οι περαιτέρω επενδύσεις σε λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού και η διεύρυνση πιθανών στρατηγικών συνεργασιών και εξαγορών εταιρειών με στόχο την ενίσχυση των λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού.

Όπως υπογράμμισε ο ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, «οι μοχλοί ανάπτυξης στο μέλλον για την Ιnform Λύκος Συμμετοχών είναι δύο, το κομμάτι της ψηφιοποίησης (έργα δημοσίου κι ιδιωτικός τομέας) και νέα μεγάλα έργα στο security printing».

Η Inform, όπως αναφέρθηκε, έχει επικεντρωθεί στρατηγικά σε νέες λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού, κάτι που έχει ενισχύσει σημαντικά την ανάπτυξη και τα μεγέθη του. Ο όμιλος έχοντας επανέλθει (έπειτα από σειρά χρήσεων) σε κερδοφορία ήδη από το 2019, το 2021 ενίσχυσε περαιτέρω τις τελευταίες γραμμές των αποτελεσμάτων του. Ο CEO κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος μίλησε για ένα καθαρό turn around της εταιρείας, αποτέλεσμα μιας προσπάθειας ετών που έχει πραγματοποιηθεί.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του Ομίλου κ. Κόντος σημείωσε πως η Inform Λύκος έχει καταφέρει να προσελκύσει νέους πελάτες, ενώ στη δραστηριότητα που αφορά στα τραπεζικά προϊόντα η εταιρεία διατηρεί την ισχυρή της παρουσία. Η διοίκηση σημείωσε πως τα έργα και διαγωνισμοί ψηφιοποίησης του ευρύτερου δημόσιο τομέα αλλά και του ιδιωτικού θα αποτελέσει μοχλό περαιτέρω ανάπτυξης για τον Όμιλο τα επόμενα χρόνια και η Inform θα διεκδικήσει σημαντικό μερίδιο της «πίτας».

Αναφορικά με το μέρισμα που θα διανείμει η εισηγμένη, ορίστηκε ως ημερομηνία αποκοπής η 21η Ιουνίου και καταβολής του μερίσματος στις 28 Ιουνίου. Η γενική συνέλευση επίσης ενέκρινε τη δωρεάν διάθεση 300 χιλιάδων μετοχών προς τον CEO της εταιρείας κ. Σπυρόπουλο για την επίτευξη συγκεκριμένων επιχειρηματικών στόχων. Επίσης, η ΓΣ ενέκρινε τη θέσπιση μακροπρόθεσμου προγράμματος διάθεσης μετοχών στα εκτελεστικά μέλη του ΔΣ, ενώ εγκρίθηκε το πρόγραμμα απόκτησης ιδιώτες μετοχών. Συνολικά οι μέτοχοι ενέκριναν το σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της γενικής συνέλευσης.

Διαβάστε ακόμη:

Νατάσα Κόβα-Kneiss: Η σιδηρά κυρία της ΕΛΤΡΑΚ – Πώς μεγαλώνει το portfolio του ομίλου (pic)

Γιώργος Δεσύλλας: Η FlexCar θα γίνει «μονόκερος» με ρεκόρ ταχύτητας για την Ελλάδα (pics)