«Πακέτα» μετοχών της εταρείας Κλουκίνας – Λάππας περνούν την τελευταία ώρα, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της συναλλαγής για την απόκτηση του ελέγχου της εταιρείας από τον όμιλο Intracom και τη θυγατρική του, Intracom Properties, όπως είχε αναφέρει σήμερα το Dark Room.

Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματoποιηθεί επτά προσυμφωνημένες πράξης στην τιμή του ενός ευρώ ανά μετοχή. Το deal είχε ανακοινωθεί προ τριμήνου και υπογράφηκε δεσμευτικό μνημόνιο με τα μέλη της οικογένειας Λάππα για την πώληση των μετοχών τους. Είχε προηγηθεί η απόκτηση από την Intracom του 26% που αποτελούσε τη συμμετοχή του μετόχου Λ. Σπεντζάρη.

Σημειώνεται πως η Intracom θα αξιοποιήσει την Κλουκίνας – Λάππας για την είσοδο της θυγατρικής της Intracom Properties στο Χρηματιστήριο με τη μεταβίβαση του ποσοστού της οικογένειας Λάππα, ενώ μετά τη μεταβίβαση των μετοχών θα ακολουθήσει και η υποχρεωτική δημόσια πρόταση από την Intracom, καθώς το συνολικό ποσοστό συμμετοχής του Ομίλου στην ΚΛΜ ανέρχεται σε 74,20%, με αποτέλεσμα να πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη διενέργεια υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης .

Στόχος του Ομίλου είναι η συγχώνευση της εισηγμένης Κλουκίνας – Λάππας με την Intracom Properties, μέσω απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη και η μετονομασία της Κ.Λ.Μ. σε Intracom Properties.

Η επίσημη ανακοίνωση: 

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA)(ηΕταιρεία), σε συνέχεια των από 2 και 3 Φεβρουαρίου 2023 Ανακοινώσεών της για την απόκτηση ποσοστού 27,61% (ήτοι 11.106.255 Κοινών Ονομαστικών μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ –Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «Κ.Λ.Μ. Α.Ε.» (η Κ.Λ.Μ.), ανακοινώνει ότι η INTRACOM PROPERTIES, θυγατρική εταιρεία της INTRACOM HOLDINGS, απέκτησε από τους βασικούς μετόχους της Κ.Λ.Μ.κ. Ιωάννη Λάππα, κες. Βιολέττα Λάππα και Μαίρη Λάππα και την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία «MUTSAFE LIMITED», καθώς και την κα Κλεοπάτρα Λάππα, ποσοστό 46,59% (ήτοι 18.739.437 Κοινές Ονομαστικές μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές) της Κ.Λ.Μ.,έναντι συνολικού ποσού € 18.739.437.

Κατόπιν αυτού, το συνολικό ποσοστό συμμετοχής του Ομίλου στην Κ.Λ.Μ., ανέρχεται σε 74,20%, με αποτέλεσμα να πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη διενέργεια υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης εντός της προθεσμίας και σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας. Πρόθεση της INTRACOM HOLDINGS με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό της είναι η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Κ.Λ.Μ.και της θυγατρικής της Κ.Λ.Μ. ΑΤΕ σε συνέργεια με το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο της INTRACOM PROPERTIES.

Απώτερος σκοπός είναι η συγχώνευση της εισηγμένης K.Λ.Μ. Α.Ε. με την INTRACOM PROPERTIES, μέσω απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη και η μετονομασία της Κ.Λ.Μ. σε INTRACOM PROPERTIES, υπό την σαφή πρόθεση της INTRACOMHOLDINGS όπως η εταιρεία που θα προκύψει από την ως άνω συγχώνευση παραμείνει εισηγμένη στο Χ.Α.Αναφορικά δε με την εμπορική δραστηριότητα της πώλησης παιδικών και βρεφικών ειδών μέσω των καταστημάτων Mothercare και Ε.L.C. της Κ.Λ.Μ., στόχος είναι η αδιάλειπτη συνέχειά της, ως ξεχωριστής εταιρείας, δια απόσχισης του σχετικού κλάδου και εισφοράς του σε νέα θυγατρική εταιρεία.

Μέτοχοι της νέας θυγατρικής εταιρείας, μέσω πώλησης, θα είναι (έναντι €3 εκατ., βάσει σχετικής αποτίμησης ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας) η INTRACOM HOLDINGS κατά ποσοστό 60%και (έναντι €2 εκατ.) κατά ποσοστό 40% η κα Βιολέττα Λάππα, η οποία θα συμμετέχει και στη διοίκηση του νέου σχήματος με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή του. Τέλος, η θυγατρική ΚΛΜ ΑΤΕ, η οποία θα διατηρήσει στην κυριότητά της το Υδροηλεκτρικό Πάρκο, θα μεταβιβαστεί στον κ. Ιωάννη Λάππα έναντι €5εκατ.,αφού προηγουμένως όλα τα λοιπά ακίνητά της έχουν περιέλθει στην Κ.Λ.Μ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο απόηχος του «ντιμπέι» και ο «δεν χαιρετάω» αρχηγός, τα σχέδια της Εθνικής για placement, η κληρονομιά Φέσσα-Δοξιάδη και η UBS στην Αθήνα για τις εκλογές

Οικογένεια Κωνσταντίνου: Η σκληρή μάχη της Yalco για την επιβίωση

Γιατί δεν… «τραβούν» παλιές και νέες ρυθμίσεις της εφορίας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ