Επιχειρήσεις

JPMorgan: «Άλμα» κερδών 14,3 δισ. δολάρια

  • newsroom


Στα $4,50 η μετοχή της τράπεζα στα αποτελέσματ του α' τριμήνου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθεί στα $3,10

Κέρδη ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς η JPMorgan & Chase την Τετάρτη, καθώς η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα αποδέσμευσε περισσότερα αποθεματικά και πήρε βοήθεια από το τμήμα του trading και την αύξηση των επενδυτικών τραπεζικών τελών.

Οπως μεταδίδει το Reuters, τα αποτελέσματα της JPMorgan, που θεωρείται «βαρόμετρο» γαι την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, ευνοούνται από την σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς η πανδημία Covid-19 ανάγκασε την τράπεζα να δημιουργήσει αποθεματικά ενάντια στον κίνδυνο να υπάρξει κύμα αθέτησης δανείων.

Τα κέρδη αυξήθηκαν στα 14,3 δισ. δολάρια ή $4,50 ανά μετοχή το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, από 2,9 δισ. δολάρια ή 78 σεντ ανά μετοχή, έναν χρόνο πριν. Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η JPMorgan αποδέσμευσε αποθεματικά ύψους 5,2 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα φτάσουν στα $3,10 ανά μετοχή, σύμφωνα με τη Refinitiv. Τα έσοδα έκαναν άλμα 14%, στα 33,1 δισ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμα:

Ψηφιακό ευρώ: Τι θέλουν οι Ευρωπαίοι – Τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης

Latsco Family Office: Στο μετοχικό κεφάλαιο της Obrela Security Industries το fund της Μαριάννας Λάτση

«Τέλος» στο SMS 13033 – Από πότε σταματάμε να το στέλνουμε