Ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για Ινδούς επιχειρηματίες αποτελεί η Ελλάδα, με αρκετούς εξ΄ αυτών να έρχονται στην χώρα μας με μακροπρόθεσμα πλάνα. Παράδειγμα αποτελεί η SwitzGroup, μία οικογενειακή επιχείρηση, που ήρθε στην Ελλάδα για να μείνει, όπως τόνισε ο Taizoon Khorakiwala, Μanaging director SwitzGroup, Greece.

«Είμαστε μια ταπεινή εταιρεία, πηγαίνουμε βήμα – βήμα, σε συνεργασία με Έλληνες εταίρους. Έχουμε έρθει για να επενδύσουμε μακροπρόθεσμα» τόνισε ο κ. Khorakiwala, μιλώντας στο το 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι πέρυσι η SwitzGroup αγόρασε μία ελληνική οικογενειακή εταιρεία στην Θεσσαλονίκη, με στόχο να τη βοηθήσει να αναπτυχθεί περισσότερο και να εξάγει περαιτέρω. Όσον αφορά στα επόμενα βήματα, ο κ. Khorakiwala είπε ότι προγραμματίζονται επενδύσεις στα βιολογικά προϊόντα και στα logistics, αλλά και η περαιτέρω διείσδυση στην αγορά της σοκολάτας μέσα από το νέο εργοστάσιο σοκολάτας της εταιρείας.

«Δεν θα μπορούσα να περιμένω καλύτερα αποτελέσματα από την επένδυση μας στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Khorakiwala, συμβουλεύοντας τους συμπατριώτες του να επενδύσουν μακροπρόθεσμα στη χώρα μας, βρίσκοντας τον κατάλληλο συνεργάτη. Προσέθεσε ότι το φιλότιμο το έχουν και οι Ινδοί, με τις δύο χώρες να διαθέτουν μακρόχρονη ιστορία και πολιτισμού με πολλές ομοιότητες. Χαρακτήρισε δε την Ελλάδα ως πύλη για την Ευρώπη, την Τουρκία και ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Διαβάστε ακόμη

Martin Thelle: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αυξήσει 6% το ελληνικό ΑΕΠ (γραφήματα)

Μυλωνάς (ΕΤΕ): «Ο μέσος Έλληνας τοποθετεί τα χρήματα σε απλές καταθέσεις ή ακίνητα» – Στο 5% το μερίδιο στα αμοιβαία

Real Estate: Τα νέα δεδομένα, το 1 δισ. ευρώ του προγράμματος «Το σπίτι μου» και οι προτάσεις αντιμετώπισης του στεγαστικού προβλήματος

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ