Από τις 19 έως τις 24 Φεβρουαρίου θα διαρκέσουν οι εργασίες αναβάθμισης στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» με τους διαδρόμους προσγείωσης- απογείωσης να παραμένουν κλειστοί.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε στο επιβατικό κοινό την αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ), για τις εργασίες αναβάθμισης υποδομών των διαδρόμων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Ειδικότερα, η notam που θα ισχύσει από την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:30 το πρωί, έως το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 15:00 το μεσημέρι, προβλέπει ότι και οι δυο διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης στο Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» θα παραμείνουν κλειστοί προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα τεχνικά έργα για την συντήρηση του οδοστρώματος.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών αναβάθμισης των υποδομών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, θα πραγματοποιούνται, εφόσον απαιτηθεί, μόνο αεροδιακομιδές από πτητικά μέσα (ελικόπτερα).

Οι εργασίες γίνονται με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας του αεροδρομίου. H αναβάθμιση του οδοστρώματος σε συνδυασμό με την αντικατάσταση των κλιματιστικών μονάδων του «Νίκος Καζαντζάκης» θα βελτιώσουν σύμφωνα με την ΥΠΑ και το επίπεδο εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Οσον αφορά τις πτήσεις, από την πλευρά της η AEGEAN λόγω ακριβώς των προγραμματισμένων έργων αναβάθμισης στο διάδρομο προσγείωσης/απογείωσης του αεροδρομίου στο Ηράκλειο προχωρά σε αναστολή του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων για το διάστημα από 19 έως 24 Φεβρουαρίου. Η εταιρεία για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και τη διασφάλιση της διασυνδεσιμότητας του νησιού, προχωρά στην προσθήκη επιπλέον πτήσεων τόσο προς το αεροδρόμιο των Χανίων (2 επιπλέον πτήσεις καθημερινά), όσο και προς το αεροδρόμιο της Σητείας (1 επιπλέον πτήση καθημερινά), οι οποίες θα εκτελούνται με Airbus 320. Αντίστοιχα, οι πτήσεις από και προς το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη, θα εκτελούνται από το αεροδρόμιο των Χανίων. Οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, θα λάβουν μήνυμα από την εταιρεία ή από τα ταξιδιωτικά γραφεία, μέσω των οποίων προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους.

Σε προσωρινή τροποποίηση του πτητικού της προγράμματος για τις πτήσεις της από / προς το Ηράκλειο κατά τη χρονική περίοδο από 19 Φεβρουαρίου έως και 24 Φεβρουαρίου 2024 προχωρά και η SKY express. H εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες του δρομολογίου από / προς το Ηράκλειο και την Αθήνα να πραγματοποιήσουν δωρεάν αλλαγή είτε σε άλλη ημερομηνία του ίδιου δρομολογίου είτε να επιλέξουν χωρίς καμία επιπλέον χρέωση εναλλακτικές πτήσεις από / προς το διεθνές αεροδρόμιο Χανίων. Σημειώνεται ότι, οι πτήσεις από / προς το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη, θα εξυπηρετούνται επίσης μέσω Χανίων.

Όσοι επιβάτες έχουν κρατήσεις που επηρεάζονται θα λάβουν αναλυτική ενημέρωση με e-mail. Για τις περιπτώσεις εκείνεις κατά τις οποίες η κράτηση έχει υλοποιηθεί μέσω ταξιδιωτικού γραφείου, η επικοινωνία θα πραγματοποιείται με το αντίστοιχο σημείο εξυπηρέτησης. Επιπλέον, το επιβατικό κοινό, μπορεί να επικοινωνεί και με την εταιρεία για να ενημερώνεται για όλες τις εναλλακτικές επιλογές.

Διαβάστε ακόμη 

Νέοι κανόνες για Airbnb και Golden Visa αλλάζουν τον χάρτη σε επενδύσεις ακινήτων

Το car terminal στον Πειραιά απογειώνει τον ΟΛΠ – Επένδυση €20 εκατ. (pics)

Δηλώσεις ΦΠΑ: Ξεκίνησε η υποχρεωτική προσυμπλήρωση κωδικών για τις επιχειρήσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ