Άλμα 3% σημείωσαν οι μετοχές του κολοσσού εξόρυξης BHP Group στην Αυστραλία, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύει νικέλιο στην αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla.

Σε ανακοίνωσή της η BHP δήλωσε ότι ένα από τα ορυχεία της που εδρεύει στη Δυτική Αυστραλία, το Nickel West, θα προμηθεύει τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο με νικέλιο, βασική πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες EV.

«Η ζήτηση για νικέλιο για την κατασκευή μπαταριών εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά περισσότερο από 500% κατά την επόμενη δεκαετία, κατά κύριο λόγο για να υποστηρίξει την αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως», δήλωσε η επικεφαλής εμπορική διευθύντρια της BHP, Βαντίτα Παντ.

Η BHP αντλεί επί του παρόντος τα περισσότερα από τα κέρδη της από σιδηρομετάλλευμα, που χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή χάλυβα.

Παρόλο που δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με το ύψος της συμφωνίας, η Tesla είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι θα δαπανήσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως για πρώτες ύλες για μπαταρίες από την Αυστραλία, σύμφωνα με το Reuters.

Η BHP ισχυρίζεται ότι αποτελεί έναν από τους πιο βιώσιμους παραγωγούς νικελίου με τις χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη:

Αρκουμανέας: Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται με τρομακτικό τρόπο

Σαρωτικές πλημμύρες στην Κίνα: Τουλάχιστον 33 νεκροί και 8 αγνοούμενοι

Μπάιντεν: Ανοίγει ο εμβολιασμός για τα παιδιά κάτω των 12 ετών από τέλη Αυγούστου