Επιχειρήσεις

Microsoft: Ο απόηχος της συμφωνίας – μαμούθ με την Activision – Οι καταγγελίες για «τοξική» εργασιακή κουλτούρα

  • newsroom


Ο τεχνολογικός κολοσσός θα αποκτήσει την Activision σε ένα deal ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όμως σειρά καταγγελιών «βαραίνει» την εταιρεία που έχει δημιουργήσει εξαιρετικά δημοφιλή παιχνίδια όπως τα Warcraft, Call of Duty και Candy Crush

Σε μια συμφωνία – μαμούθ προχωράει Microsoft, με τον τεχνολογικό κολοσσό να ανακοινώνει την εξαγορά της Activision Blizzard σε ένα deal ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην 46χρονη πορεία της Microsoft στο χώρο. Σημειώνεται ακόμη, πως η Activision Blizzard είναι ένας από τους ισχυρότερους παίκτες στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών.

Έχει κυκλοφορήσει πασίγνωστα παιχνίδια όπως Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty και Candy Crush. Μόλις ολοκληρωθεί η εν λόγω συμφωνία, η Microsoft αναμένεται να εδραιωθεί στον κόσμο των video games. 

Οι εργαζόμενοι της Microsoft ανησυχούν

Μπορεί πράγματι, η Activision Blizzard να έχει στο χαρτοφυλάκιό της ορισμένα από τα δημοφιλέστερα video games, ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider, η συγκεκριμένη εταιρεία, στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για κακοποιητικές συμπεριφορές και διακρίσεις στο χώρο εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούλιο η πολιτεία της Καλιφόρνια κατέθεσε αγωγή κατά της Activision Blizzard για τις καταγγελίες αυτές. Στη συνέχεια, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δεκάδες δημοσιεύματα και ρεπορτάζ από τη WSJ, που αποκάλυπταν την «τοξική» εργασιακή κουλτούρα στην εταιρεία.

Μάλιστα, λίγο προτού, ανακοινωθεί η εξαγορά διέρρευσε ότι η εταιρεία έδειξε την πόρτα της εξόδου σε αρκετούς υπαλλήλους και επέβαλε πειθαρχικές ποινές σε άλλους τόσους στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας για τις καταγγελίες αυτές.

«Προσωπικά δεν θα ήθελα ποτέ να εργαστώ για/με την Blizzard ή την Activision για τη δική μου ασφάλεια και ευημερία ως γυναίκα μηχανικός. Ελπίζω ότι δεν εισάγουμε μια επικίνδυνη και ανεπιθύμητη κουλτούρα στην εταιρεία μας» αναφέρει εργαζόμενη της Microsoft εκφράζοντας τις ανησυχίες της για τη συγκεκριμένη συμφωνία.

«Η Microsoft έχει δεσμευτεί στο ταξίδι μας για συμπερίληψη, σεβασμό και ακεραιότητα σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού, τόσο μεταξύ των εργαζομένων όσο και των παικτών», δηλώνει εκπρόσωπος της Microsoft. 

Διαβάστε ακόμη:

«Ωρολογιακή βόμβα» για ΕΚΤ, κυβερνήσεις και καταναλωτές ο πληθωρισμός στην Ευρώπη (Γραφήματα)

Γερμανία: Σε υψηλό 28 ετών ο πληθωρισμός το 2021 – Αναμένεται αύξηση και το 2022

JUMBO: Στο +20% οι πωλήσεις το 2021, νέα καταστήματα σε Ελλάδα και Ρουμανία