Επιχειρήσεις

Motor Oil Ελλάς: Προχωρά σε έκδοση 5τούς διάρκειας ομολόγου ύψους €350 εκατ.

  • newsroom


Πού θα αξιοποιηθούν τα κεφάλαια που θα αντληθούν – Η Citigroup Global Markets Europe θα είναι Global Coordinator and Joint Book-runner

Στην έκδοση και διάθεση ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, συνολικής ονομαστικής αξίας 350 εκατ.ευρώ, με λήξη το 2026, προχωρά η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ)

Η ομολογιακή έκδοση της ΜΟΗ αναμένονταν από την αγορά μέσα στον Ιούλιο και σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας έχει ανατεθεί η Citigroup Global Markets Europe AG να διοργανώσει για λογαριασμό της εταιρείας μία σειρά από εξ’ αποστάσεως συναντήσεις με επενδυτές που επενδύουν σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη, οι οποίες θα ξεκινήσουν την Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021.

Η ΜΟΗ προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που θα αντληθούν, μαζί με υφιστάμενα ταμειακά διαθέσιμα, για την αποπληρωμή του συνόλου των ομολογιών εκδόσεως της MOTOR OIL FINANCE PLC (100% θυγατρικής της εταιρείας), συνολικής ονομαστικής αξίας 350 εκατ.ευρώ, σταθερού επιτοκίου 3,25% και λήξεως το 2022, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής των δεδουλευμένων αλλά μη καταβληθέντων τόκων των εν λόγω ομολογιών, καθώς και για την αποπληρωμή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. (TICKER: MOH:GA, εφεξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι έχει ορίσει την Citigroup Global Markets Europe AG ως Γενική Συντονίστρια και Συνδιαχειρίστρια του βιβλίου προσφορών (Global Coordinator and Joint Book-runner) προκειμένου να διοργανώσει για λογαριασμό της Εταιρείας μία σειρά από εξ’ αποστάσεως συναντήσεις με επενδυτές που επενδύουν σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη, οι οποίες συναντήσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021.

Υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, θα ακολουθήσει η διάθεση ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, χωρίς εξασφαλίσεις, συνολικής ονομαστικής αξίας EUR 350 εκατομμυρίων με διάρκεια 5 έτη (NC-L/Μη Ανακλητές) που πρόκειται να εκδοθούν από την Εταιρεία (οι «Ομολογίες» και η «Έκδοση», αντίστοιχα). Δεν δύναται να διασφαλιστεί ότι η Έκδοση θα πραγματοποιηθεί ή ότι θα έχει το προαναφερθέν μέγεθος ή ότι θα ολοκληρωθεί.

Η Εταιρεία προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που θα αντληθούν, μαζί με υφιστάμενα ταμειακά διαθέσιμα, για την αποπληρωμή του συνόλου των ομολογιών εκδόσεως της MOTOR OIL FINANCE PLC (100% θυγατρικής της Εταιρείας), συνολικής ονομαστικής αξίας EUR 350 εκατ., σταθερού επιτοκίου 3,25% και λήξεως το 2022, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής των δεδουλευμένων αλλά μη καταβληθέντων τόκων των εν λόγω ομολογιών, καθώς και για την αποπληρωμή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης. Οι Ομολογίες θα διατεθούν κατά το πρότυπο του Regulation S. Ηλεκτρονική Netroadshow παρουσίαση θα είναι διαθέσιμη.

Διαβάστε ακόμη:

Στην αγορά crypto και ο βασιλιάς των σπορ – Ποια ομάδα θα πληρώνει τους παίκτες της σε bitcoin

Ο Αναγνωστόπουλος, ο κλέφτης Πικάσο και η αυστηροποίηση των ποινών

Κοινωνικός τουρισμός: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι – Ποια η διαδικασία για παραλαβή των δελτίων