Η Coca Cola HBC πραγματοποιεί σήμερα investor day στη Ρώμη με στόχο να παρουσιάσει την πρόοδο που έχει σημειώσει στους πέντε πυλώνες της αναπτυξιακής στρατηγικής της, οι οποίοι παραμένουν αμετάβλητοι, αλλά και το πώς αυτοί τοποθετούν την εταιρεία σε υψηλότερα επίπεδα ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι στόχοι είναι:

• Μέση ετήσια αύξηση των οργανικών εσόδων κατά 6-7% (προηγουμένως στόχος 5-6% ετησίως)
• Μέση ετήσια αύξηση οργανικού περιθωρίου EBIT κατά 20-40 μονάδες βάσης ετησίως

• Κεφαλαιουχικές δαπάνες ως ποσοστό των εσόδων της τάξης του 6,5-7,5% ετησίως

• Συνεχής εστίαση στην αύξηση της απόδοσης του επενδυμένου κεφαλαίου ROIC (2022: 14,1%)

Ταυτόχρονα, η εταιρεία επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για ένα προοδευτικό μέρισμα που αντιπροσωπεύει μια αναλογία 40-50% των συγκρίσιμων κερδών ανά μετοχή ετησίως.

Η εταιρεία αναφέρει παράλληλα ότι περιμένει να πετύχει το guidance για το 2023, όπως το έθεσε στην ενημέρωση που έδωσε στις 3 Μαΐου. Αυτό περιλαμβάνει οργανική αύξηση εσόδων πάνω από τον μέσο στόχο ανάπτυξης του 5-6% και οργανική αύξηση EBIT στο ανώτερο όριο της καθοδήγησης του -3% έως +3% για το έτος.

Ο Ζόραν Μπογκντάνοβιτς, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, σχολίασε: «Η ανακοίνωσή μας σήμερα βασίζεται στην επιτυχή συνεχή εφαρμογή της στρατηγικής μας και στις ισχυρές επιδόσεις που έχουμε επιτύχει τα τέσσερα χρόνια από το τελευταίο investor day. Παρά τις πρόσφατες προκλήσεις της Covid, τον ισχυρό πληθωρισμό και τη σύγκρουση στην Ουκρανία, συνεχίζουμε να κάνουμε σημαντικές επενδύσεις στην επιχείρηση για να μεταμορφώσουμε τις δυνατότητές μας και να εκμεταλλευτούμε ευκαιρίες ανάπτυξης».

Διαβάστε ακόμη

Το Dronamics Cargo Drone πραγματοποίησε την πρώτη πτήση

Δημήτρης Μαλάμος (Πλαστικά Θράκης): Πέριξ των 25 εκατ. τα EBITDA στο εξάμηνο – Οι επενδύσεις των 30 εκατ.

Younique.gr: Συμμαχίες – έκπληξη για την πρώτη online πλατφόρμα outlet ένδυσης-υπόδησης στην Ελλάδα (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ