Όπως είναι γνωστό, η Nissan πρωτοπόρησε στη δημιουργία και παραγωγή αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου, με το Leaf. Tώρα, η εταιρεία ανακοίνωσε πλέον θα σταματήσει να δίνει χρήματα για την εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης για τα καινούργια μοντέλα της και θα τα επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση.

Αυτό αποκάλυψε ο Φρανσουά Μπαγί Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Ανάπτυξης της εταιρείας για την περιοχή της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ινδίας και της Ωκεανίας (AMIEO).

Συγκεκριμένα, ο Μπαγί συνομίλησε με δημοσιογράφο του αυστραλιανού περιοδικού Drive και -μεταξύ άλλων- τόνισε: «Το μέλλον είναι τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Δεν επενδύουμε πλέον σε καινούργιους θερμικούς κινητήρες, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Όπως διευκρίνισε, η μετάβαση της Nissan στο να γίνει μια αυτοκινητοβιομηχανία η οποία θα κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα νέα μοντέλα θα γίνει σταδιακά και το ενδιάμεσο στάδιο μέχρι να συμβεί αυτό θα είναι η τεχνολογία υβριδικής διάταξης την οποία ονομάζουν «e-Power».

Επίσης, δήλωσε ότι οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας ρίχνουν το βάρος της εξέλιξης στα ηλεκτροκίνητα καθώς αυτά είναι το ζητούμενο σε αγορές όπως η ευρωπαϊκή ή η κινεζική. Ωστόσο, είπε ότι η εταιρεία θα μπορεί να διαθέτει τα μοντέλα της με θερμικό κινητήρα σε άλλες όπου οι νόρμες προστασίας του περιβάλλοντος δεν είναι τόσο αυστηρές.

Διαβάστε ακόμη:

Tριγμοί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πώς επηρεάζει τις μετοχές ανά κλάδο η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

CNBC: Έντονες πιέσεις στον Σολτς μετά την εκλογική συντριβή από την ακροδεξιά AFD

Γιατί μας νοιάζει που οι λίμνες του Θιβέτ ξεχειλίζουν (γραφήματα)

 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ