Επιχειρήσεις

Πύργος Πειραιά: Στην ΤΕΡΝΑ ΑΕ το έργο ανακατασκευής ύψους €19 εκατ.

  • newsroom


Υπέγράφη η σύμβαση που προβλέπει τις εργασίες αποξήλωσης της υφιστάμενης όψης  και την τοποθέτηση νέων υαλοπετασμάτων με περσίδες

Στην ΤΕΡΝΑ ΑΕ ανατέθηκε η πρώτη φάση των εργασιών της ανακατασκευής του Πύργου του Πειραιά.

Η σύμβαση, που υπεγράφη μεταξύ της 100% θυγατρικής του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τηςν PIRAEUS TOWER AE (συνεργασία των εταιρειών “DIMAND AE”, “Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης – EBRD” και “Prodea Investments ΑΕ”), η οποία έχει αναλάβει με Σύστημα Παραχώρησης από τον Δήμο του Πειραιά την αξιοποίηση του Πύργου, προβλέπει τις εργασίες αποξήλωσης της υφιστάμενης όψης  και την τοποθέτηση νέων υαλοπετασμάτων με περσίδες.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 19 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ο Πύργος του Πειραιά είναι το δεύτερο υψηλότερο κτήριο της Ελλάδας, μετά τον Πύργο των Αθηνών και αποτελείται από 24 ορόφους και 2 υπόγεια, ενώ το ύψος του κτιρίου ανέρχεται στα 84 μέτρα. 

Το έργο στο σύνολό του αφορά την αποπεράτωση και λειτουργία του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά, γνωστού ως Πύργου Πειραιά, με σχεδιαζόμενη χρήση γραφείων, καταστημάτων εστίασης και υπόγειου χώρου στάθμευσης σε συνολική δομημένη επιφάνεια 34.623,74 τ.μ.. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη θα αφορά ένα βιοκλιματικό κτήριο γραφείων το οποίο στοχεύει να λάβει πιστοποίηση αειφόρου ανάπτυξης βάσει του προγράμματος πιστοποίησης Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) σε βαθμίδα GOLD.

Το νέο έργο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σημαντικών ιδιωτικών οικοδομικών έργων που εκτελεί η ΤΕΡΝΑ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίβεια: «Τσουνάμι» ανατιμήσεων σαρώνει την αγορά (πίνακες, τιμές, pics)

Υπογράφεται σήμερα στην Αθήνα η συμφωνία για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου

PwC: Στα $45 δισ. τα παγκόσμια έσοδα – Επενδύσεις $12 δισ. για 100.000 θέσεις εργασίας εντός 5ετίας