Τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ τριμήνου 2023 ανακοίνωσε ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης με τον κύκλο εργασιών από συνεχιζόμενες δραστηριότητες να διαμορφώνεται στα €93 εκατ., ενώ νέα αύξηση 4% σημειώθηκε στα συγκρίσιμα κέρδη προ τόκων, αποσβέσεων και φόρων (EBITDA) συνεχίζοντας τις επιδόσεις της προηγούμενης χρονιάς.

Ειδικότερα, τα Κέρδη EBITDA από το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο προϊόντων για το πρώτο τρίμηνο του 2023 ανέρχονται σε €11,7 εκατ., συγκριτικά με €11,2 εκατ. για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Σημειώνεται ότι το πρώτο τρίμηνο του 2022 περιελάβανε επιπλέον και μη επαναλαμβανόμενα κέρδη, ύψους €4,3 εκατ., που σχετίζονταν με προϊόντα COVID-19 (συνολικό EBITDA πρώτου τριμήνου 2022: €15,5 εκατ.).

Οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 12,5% από €106,3 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022 και διαμορφώθηκαν σε €93 εκατ., αποτυπώνοντας, όπως ήταν αναμενόμενο, τη σχεδόν μηδενική ζήτηση των προϊόντων προστασίας από τον COVID-19, την επίδραση από τη σημαντική μείωση στις τιμές πώλησης το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και παρά το ότι οι όγκοι πωλήσεων μειώθηκαν μόνο οριακά κατά 4% λόγω της συγκρατημένης ζήτησης στην αγορά.

Υπενθυμίζεται πως τους πρώτους μήνες του 2022, οι τιμές των πρώτων υλών εκτινάχθηκαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα και οι τιμές πώλησης να κινηθούν ανοδικά, ενώ επήλθε σχετική διόρθωση στη συνέχεια.
Ισχυρή μείωση παρουσίασε ο Όμιλος στον καθαρό δανεισμό ύψους 31,2% ο οποίος διαμορφώθηκε στα 14,8 εκατ. από 21,5 εκατ. στο τέλος του προηγούμενου έτους.

Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης συνεχίζει, παρά το ασταθές μακροοικονομικό περιβάλλον και τις δυσμενείς συνθήκες στην παγκόσμια αγορά, να σημειώνει με συνέπεια σταθερή, βιώσιμη ανάπτυξη και αύξηση κερδοφορίας στη βάση ενός ισχυρού επενδυτικού πλάνου για το 2023 ύψους ~30 εκατ., το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στόχος του Ομίλου παραμένει η διαρκής ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικής του, η βελτίωση του προϊοντικού μίγματος, αλλά και η επιτάχυνση της εξαιρετικής πορείας που έχει ήδη αναπτύξει με ισχυρές επιδόσεις και σημαντικά αποτελέσματα. Ο Όμιλος συνεχώς εξελίσσεται με όχημα την καινοτομία και με βασικό άξονα την ολιστική βιώσιμη ανάπτυξή του μακροπρόθεσμα όπως αποδεικνύεται μεταξύ άλλων από την πρόσφατη διάκρισή του στο Forbes ESG Tranparency Index, ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη

Βασίλης Τσανός: Επιδόσεις άνω των €50 εκατ. φέτος για την Tetra Pak Hellas

Τρόφιμα: Στο +9,1% ο τζίρος στο λιανεμπόριο το 4μηνο – Το 68% των Ελλήνων «κόβει» τις περιττές δαπάνες

Το χρυσό μοντέλο «παραγωγής χρήματος» της efood

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ