Επιχειρήσεις

Ryanair: Ζημιές 355 εκατ. ευρώ για το 2021

  • newsroom


H αεροπορική να αναμένει να επιστρέψει στην κερδοφορία το έτος χρήσης 2023

Απώλειες 355 εκατ. ευρώ κατέγραψε η Ryanair για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία που εκτελεί περισσότερες πτήσεις από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol, ανέφερε επίσης ότι σχεδιάζει να αυξήσει την κίνησή της σε 165 εκατ. επιβάτες φέτος, το διπλάσιο νούμερο σε σχέση με αυτό του 2021 και από το ρεκόρ των 149 εκατ. που είχε καταγράψει πριν από την Covid.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι, είπε ότι είναι «μη πρακτικό, αν όχι αδύνατο» να παρέχει ένα εύλογο ή ακριβές εύρος guidance για τα κέρδη αυτή τη στιγμή, δεδομένου του πιθανού συνεχιζόμενου ρίσκου που ενέχει ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Covid-19 για τις κρατήσεις.

«Αυτή η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη», δήλωσε ο Μάικλ Ο’ Λίρι. Πρόσθεσε ότι ενώ οι κρατήσεις έχουν βελτιωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, οι τιμές για το πρώτο τρίμηνο εξακολουθούν να χρειάζονται τόνωση. Η ζημία ολόκληρης της χρονιάς, ύψους 355 εκατ. ευρώ, ήταν μικρότερη από την προβλεπόμενη 370 εκατ. ευρώ που είχε δείξει δημοσκόπηση της εταιρείας σε αναλυτές και τη ζημιά 1 δισ. ευρώ του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Οι μετοχές της Ryanair υποχώρησαν 25% τους τελευταίους τρεις μήνες, εν μέρει λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων και των ανησυχιών για τον αντίκτυπο του πληθωρισμού στην ευρωπαϊκή ζήτηση.

Διαβάστε ακόμα:

Πού να «κρυφτούν» οι επενδυτές; – Η μεγάλη τρικυμία σε ομόλογα, μετοχές, εμπορεύματα και κρυπτονομίσματα

Ιντρακάτ: O πράσινος πυλώνας του 1,6 GW μαγνήτης για την ΒC Partners

Ίος: Γιατί το ΣτΕ «μπλοκάρει» το mega project του Α. Μιχαλόπουλου στην παραλία Κουμπάρα