Άλμα εμφάνισαν οι πωλήσεις και τα κέρδη της Hermes, καθώς ο κατασκευαστής των τσαντών Birkin κατάφερε να αξιοποιήσει τη μεγάλη ζήτηση για πολυτελή προϊόντα, ιδίως στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο α’ εξάμηνο του 2023 η κερδοφορία της γαλλικής εταιρείας ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τα έσοδα από την αγορά της Αμερικής να κάνουν άλμα της τάξης του 21%.

Αποτέλεσμα των εντυπωσιακών οικονομικών μεγεθών είναι η μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Παρισιού να καταγράφει αύξηση κατά 4,3% την Παρασκευή, φθάνοντας στα 1.970 ευρώ.

Οι επιδόσεις της Hermes αποδείχθηκαν σαφώς καλύτερες σε σχέση με τις ανταγωνίστριες LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton και Richemont (Cartier), οι οποίες δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στις καλές επιδόσεις των προηγούμενων τριμήνων.

Όσον αφορά τα προϊόντα της Hermes, ο διευθύνων σύμβουλος, Άξελ Ντούμας, επιβεβαίωσε ότι η ζήτηση παρέμεινε ισχυρή σ’ όλες τις περιοχές δραστηριοποίησης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η συγκεκριμένη τάση θα συνεχιστεί και στο β’ μισό του έτους.

Τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη του α’ εξαμήνου σημείωσαν άνοδο κατά 28% και ανήλθαν στα 2,95 δισ. δολάρια, με τα περιθώρια κέρδους να φθάνουν το 44%.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι η Hermes αποτελεί μία ξεχωριστή κατηγορία, καθώς η ζήτηση για τις τσάντες χειρός πάντα υπερβαίνει την προσφορά. Αυτό σημαίνει ότι πολλά προϊόντα της εν λόγω κατηγορίας έχουν υψηλή μεταπωλητική αξία στη δευτερογενή αγορά.

Πέραν του άλματος στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις στην Κίνα εμφάνισαν άνοδο κατά τουλάχιστον 1/3, οδηγώντας τα συνολικά κέρδη του α’ εξαμήνου στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Διαβάστε ακόμα

Τι λένε τα νούμερα του τουρισμού, το νέο ματς της Τράπεζας Πειραιώς με τον Ηλιόπουλο, οι Porsche, το χάος του Ελαιώνα και μία… κάψα

Ενισχύει την παρουσία της στο Χ.Α. η πληροφορική – Δύο μετατάξεις και προοπτική νέων εισαγωγών (pic)

Τράπεζες: Στο «φως» οι επιδόσεις στα stress tests της ΕΚΤ – Πάνω από τη βάση με… ατού τα εμπορικά ακίνητα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ