Με τη χρηματοοικονομική εικόνα της Intralot να έχει πλέον βελτιωθεί αισθητά έπειτα από την ευρεία κεφαλαιακή αναδιάρθρωση που υλοποιήθηκε, ο Σωκράτης Κόκκαλης, ιδρυτής και επικεφαλής του Ομίλου, εξέφρασε την πεποίθηση πως η εισηγμένη είναι πλέον σε θέση να διεκδικήσει νέα συμβόλαια σε μεγάλες και δύσκολες, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ξένες αγορές.

Μιλώντας στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης για την έναρξη διαπραγμάτευσης των ομολογιών της INTRALOT, ο κ. Κόκκαλης σήμανε την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως το Χ.Α. έχει ανακτήσει το ρόλο του ως χρηματοδότης της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων και τόνισε πως η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Όμιλο ο οποίος προχωρά στην πρώτη του ομολογιακή έκδοση στην Ελλάδα.

Αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της επιτυχημένης έκδοσης μέσω της οποίας η INTRALOT συγκέντρωσε κεφάλαια 130 εκατ. eυρώ. Ο κ. Κόκκαλης σημείωσε πως ο Όμιλος θα διεκδικήσει μια νέα αναπτυξιακή πορεία κυρίως εκτός Ελλάδας. Υπογράμμισε πως ο ανταγωνισμός είναι έντονος και σκληρός διεθνώς, ωστόσο η εταιρεία είναι πλέον σε θέση να διεκδικήσει νέα έργα με επίκεντρο τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και αλλού.

 

Στόχος, είπε, είναι η εταιρεία να προσφέρει τεχνολογία σε μεγάλους οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών και αυτό θα πράξει.

Σημειώνεται πως η Intralot αποτελεί έναν από τους τρεις μεγάλους παίκτες του κλάδου της ανάπτυξης και παροχής υπηρεσιών τεχνολογίας για την αγορά ψηφιακών και μη τυχερών παιχνιδιών, με κύρια έμφαση τα παιχνίδια λοταρίας και τα παιχνίδια αθλητικού στοιχηματισμού.

Σήμερα παρέχει σε 39 κράτη και πολιτείες του κόσμου με ρυθμισμένη αγορά (ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές), μέσω 50 ενεργών συμβολαίων, λύσεις υλικού (hardware) και λογισμικού (software), ενώ λειτουργεί και ως διοργανωτής τυχερών παιχνιδιών. Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της INTRALOT είναι το Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας που βρίσκεται στην Παιανία, στο οποίο περισσότεροι από 300 Έλληνες μηχανικοί και εξειδικευμένα στελέχη τεχνολογίας αναπτύσσουν προϊόντα και λύσεις.

Διαβάστε ακόμη

Αιγιαλοί: Το στοίχημα της κυβέρνησης για προστασία του περιβάλλοντος και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Ørsted: «Ανασχηματισμός» σε… συνέχειες για τον leader των ΑΠΕ

Toyota: Τα σκάνδαλα κατέβασαν την ταχύτητα στις πωλήσεις – Αύξηση μόλις 4,4% τον Ιανουάριο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ